Επιμελητήριο Λάρισας: Συμμέτοχή στην Διεθνή Έκθεση WINE PARIS – VINEXPO PARIS 2022


Συμμέτοχή στην Διεθνή Έκθεση WINE PARIS – VINEXPO PARIS 2022 (ΠΑΡΙΣΙ, 14-16/2/22)


Από το Επιμελητήριο Λάρισας ανακοινώνεται ότι:

Στο πλαίσιο της εξωστρεφούς πολιτικής και λόγω του ότι -παρά τις προσπάθειες μας- δε βρέθηκε  ελεύθερος χώρος ούτε μέσω της Great Exhibitions ούτε μέσω της  Εnterprise Greece για το κρασί στην PROWEIN 22, προτίθεται να συμμετάσχει ως εναλλακτική  επιλογή στη Δ.Ε. WINE PARIS – VINEXPO PARIS 2022  (ΠΑΡΙΣΙ, 14-16/2/22) και να επιδοτήσει τα μέλη του που ενδιαφέρονται.

Η Wine Paris & Vinexpo Paris είναι το μεγαλύτερο γεγονός για τον κλάδο του οίνου και των αλκοολούχων ποτών στο Παρίσι και αποτελεί τον μεγαλύτερο πόλο έλξης για όλους τους επαγγελματίες του κλάδου, καθώς παρέχει τη δυνατότητα υψηλού επιπέδου εμπορικών συναντήσεων, ακολουθεί τις νέες τάσεις της αγοράς και εξερευνεί νέες ποικιλίες από το διεθνές εμπόριο οίνου. 

H Wine Paris & Vinexpo Paris προέρχεται από τη συνένωση των οινικών γεγονότων της Γαλλίας, της VINISUD και της VINOVISION PARIS, και είναι ενεργό μέλος της «οικογένειας» της VINEXPO. Με αφορμή την συνένωση αυτών των 3 δυνατών εκθέσεων, το Παρίσι έχει γίνει το επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος για το κρασί.

  • H Wine Paris & Vinexpo 2020 συγκέντρωσε πάνω από 2.800 εκθέτες (οινοπαραγωγούς, οινοποιεία και εμπορικές εταιρείες) από διάφορες γαλλικές και διεθνείς αμπελουργικές περιοχές. 

  • Ο αριθμός των επισκεπτών άγγιξε τους 30.000 με το 1/3 να αποτελεί διεθνείς επισκέπτες από 126 χώρες. Οι 10 κυριότερες χώρες διεθνών επισκεπτών είναι το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Η.Π.Α., η Γερμανία, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Ιταλία, ο Καναδάς, η Κίνα και η Νορβηγία, ενώ συνολικά το 68% των επισκεπτών προέρχονται από την Ευρώπη. 

  • Σημειώνεται ότι το 37% των επισκεπτών αποτελούν αγοραστές και διανομείς της χονδρικής πώλησης, ενώ το 24% αποτελούν επαγγελματίες της λιανικής πώλησης, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων τα delicatessen και duty free. 

  • Πάνω από 600 δημοσιογράφους επισκέφθηκαν την έκθεση ενώ το 27% αυτών από διεθνή δημοσιογραφικά μέσα.

  • Τέλος, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 3000 συναντήσεις, με το 33% των εκθετών και 25% των επισκεπτών να χρησιμοποιούν την εφαρμογή ONE2WINE meeting and wine match. 


To κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 795€/τμ + 795€ reg. Fee , μέρος του οποίου (έως 50%) θα επιδοτηθεί από το Επιμελητήριο Λάρισας


Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε παρακαλώ δηλώστε συμμετοχή έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  12-11-2021 στο σύνδεσμο:



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr