ΟΑΕΔ-Κοινωφελής εργασία: Την ερχόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για τις 25.000 θέσεις στους δήμους


Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διαδικασίες για την έκδοση της προκήρυξης του νέου προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ για 25.000 ωφελούμενους που θα προσληφθούν σε υπηρεσίες των ΟΤΑ και άλλων δημόσιων οργανισμών.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές η προκήρυξη θα εκδοθεί την ερχόμενη εβδομάδα και μέχρι την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε και κατά τη σημερινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ όπου ο ειπώθηκε ότι “η προκήρυξη θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες”.

Η προκήρυξη σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εργασίας έπρεπε να είχε εκδοθεί από τον Νοέμβριο ωστόσο υπήρξε καθυστέρηση ανάμεσα στην κατανομή των θέσεων στους φορείς και υπήρξε η μετάθεση της για τον Δεκέμβριο. Οι συνθήκες ωστόσο πλέον πιέζουν ασφυκτικά και η διαδικασία θα προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς.

Άμεσα θα ξεκινήσει εντός του Δεκεμβρίου και η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ανέργους. Βάσει του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος οι προσλήψεις θα γίνουν, αν όλα κυλήσουν ομαλά με την διαδικασία των προσωρινών πινάκων, των ενστάσεων που θα ακολουθήσουν και των οριστικών πινάκων που αναμένεται να βγουν το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Θέσεις πέρα των δήμων, θα υπάρξουν και για τις Περιφέρειες αλλά και άλλους δημόσιους φορείς.

Ποιοι «κόβονται» από τις αιτήσεις

Υπενθυμίζουμε ότι αιτήσεις δεν μπορούν να κάνουν ωφελούμενοι των προηγούμενων προγραμμάτων Κοινωφελούς εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες δικαίωμα συμμετοχής στη δράση δεν έχουν οι ωφελούμενοι που συμμετείχαν στις προηγούμενες προκηρύξεις με αριθ. 4/2018, 8/2018, 10/2018, 3/2019 και 4/2020 Δημόσιες Προσκλήσεις του ΟΑΕΔ.

Ο νέος κύκλος θα αφορά όπως προαναφέραμε περίπου 25.000 ωφελούμενους και θα προσφέρει εργασία οκτάμηνης διάρκειας, ενώ ο μισθός θα είναι 551 ευρώ (καθαρά).


Πηγη: aftodioikisi.gr



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr