Συνάντηση της Διοίκησης του ΣΘΕΒ με τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη


Συνάντηση εργασίας με το Διοικητικό Συμβούλιο ΣΘΕΒ πραγματοποίησε ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης στο πλαίσιο της επιχειρηματικής ημερίδας που  διοργανώθηκε από τον ΣΘΕΒ την Πέμπτη 09 Δεκεμβρίου 2021 στην Λάρισα. 

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, ο Υπουργός Υγείας ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο για όλες τις τελευταίες  εξελίξεις σχετικά με την πανδημία και πώς επηρεάζουν αυτές την λειτουργία των επιχειρήσεων και τους εργαζόμενους και τις οικογένειες αυτών σ’ αυτές.

Ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης  αναφέρθηκε  στην διαχείριση της πανδημίας από όλους τους κεντρικούς φορείς, επισημαίνοντας την συμβολή του ιδιωτικού τομέα για την στήριξη του Ε.Σ.Υ και σημείωσε πως «οι ήρωες της υγείας βρίσκονται τόσο στο δημόσιο όσο και στο ιδιωτικό σύστημα υγείας».

Ο  Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων για την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην πανδημία, λέγοντας ότι «καταφέραμε να εντάξουμε και τις ιδιωτικές δομές στο σύστημα Υγείας, ώστε να υπάρξει ανακούφιση στο ΕΣΥ». Ο Υπουργός Υγείας εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η πανδημία θα είναι διαχειρίσιμη το επόμενο διάστημα, επεσήμανε την ανάγκη εμβολιασμού και τόνισε πως στην πορεία θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα προς όφελος της Κοινωνίας αλλά και των Επιχειρήσεων και της οικονομίας. 

Οι δύο πλευρές, συζήτησαν το θέμα της τόνωσης των επενδύσεων στον κλάδο της υγείας μέσω των ΣΔΙΤ, της ψηφιοποίησης και της καινοτομίας στον κλάδο της υγείας καθώς και την συμμετοχή του ΣΘΕΒ στον Ευρωπαϊκό Κόμβο Ψηφιακής Καινοτομίας Health Hub, ο οποίος θα αποτελέσει «κατάστημα μιας στάσης» για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των φορέων του Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα της Υγείας και των Φαρμάκων, αναπτύσσοντας ένα καινοτόμο οικοσύστημα με περισσότερους από 2.000 οργανισμούς, 1 εκατομμύριο χρήστες των προϊόντων και των υπηρεσιών του και περισσότερους από 100 οργανισμούς/επιχειρήσεις που θα λαμβάνουν υποστήριξη κατά τη διαδικασία του Ψηφιακού Μετασχηματισμού τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Health Hub συμμετέχουν συνολικά 26 φορείς, μεταξύ των οποίων η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, 12 ακαδημαϊκά και ερευνητικά Ιδρύματα, εταιρίες του κλάδου και φορείς επιχειρηματικότητας. Επικεφαλής Οργανισμός είναι το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας με έδρα την Λάρισα.