Θεσσαλονίκη – «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Προσαγωγές και κατασχέσεις οχημάτων μετά την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ.



Στο επίκεντρο αστυνομικής έρευνας βρέθηκε αγρόκτημα στο Σχολάρι, έξω από τη Θεσσαλονίκη, για τη δράση της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», σε εκτέλεση σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Από το σημείο προσήχθησαν οκτώ άτομα, ενώ κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα που έφεραν τα διακριτικά της συγκεκριμένης ομάδας.

Όπως έγινε γνωστό, οι προσαχθέντες μετά την εξέταση τους αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε κάτι εις βάρος τους.

Για τα οχήματα αποφασίστηκε από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας η αφαίρεση των αδειών και των πινακίδων κυκλοφορίας, καθώς έπαψαν να ισχύουν οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες χορηγήθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τους αυταποκαλούμενους “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”, μετά και το πρωτοφανές περιστατικό αρπαγής του διευθυντή Γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας από μέλη του.

Τα διερευνώμενα αδικήματα της ποινικής έρευνας αφορούν στην εγκληματική οργάνωση και την κακουργηματική οπλοκατοχή σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr