Συνάντηση της Διοίκησης του ΣΘΕΒ με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη


Συνάντηση εργασίας με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΘΕΒ πραγματοποίησε ο Υπουργός Ανάπτυξης Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο της επιχειρηματικής ημερίδας που διοργανώθηκε από τον ΣΘΕΒ την Πέμπτη 09 Δεκεμβρίου 2021 στην Λάρισα. 

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα όπως το οικονομικό γίγνεσθαι στη Θεσσαλία, οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις αλλά και θέματα που αφορούν τον στρατηγικό σχεδιασμό για την αναδιάρθρωση της περιφερειακής οικονομίας καθώς και τα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος.

Ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης ζήτησε να τεθούν στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου αφενός η χρηματοδότηση επενδύσεων και αφετέρου ο σχεδιασμός ειδικών κλαδικών προγραμμάτων ψηφιοποίησης, ούτως ώστε να υπάρξει επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της περιφερειακής βιομηχανίας. Επίσης ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ επισήμανε πως ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στο μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου της Ελλάδας, σύμφωνα με τις επιταγές του ψηφιακού μετασχηματισμού, της πράσινης μετάβασης και των νέων τεχνολογιών.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε «χρήσιμη και παραγωγική την συζήτηση για θέματα αναπτυξιακά, για θέματα που αφορούν τη βιομηχανία και ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά, για την πραγματική ανάπτυξη στην Ελλάδα. Το σχέδιο του νέου Αναπτυξιακού Νόμου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα βήματα της Κυβέρνησης προς την ισχυρή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Ένα σημαντικό θεσμικό εργαλείο που προωθεί την υγιή επιχειρηματικότητα και τον ανταγωνισμό, αντιμετωπίζοντας όλες τις σύγχρονες προκλήσεις».

Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, Καθηγητής του ΟΠΑ κ. Νίκος Βέττας ο οποίος επεσήμανε πως θα πρέπει να υπάρξουν δομικές αλλαγές, πρωτίστως μέσα από τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος αλλά και τον εκσυγχρονισμό του δημοσίου τομέα ο οποίος δυσκολεύει τις παραγωγικές επενδύσεις και δεν είναι αποτελεσματικός, ενώ ανέφερε πως η μακροπρόθεσμη προοπτική της ελληνικής οικονομίας εξακολουθεί να είναι αρνητική.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση συμφώνησαν πως η Θεσσαλία και οι επιχειρήσεις που «επιχειρούν» σ’ αυτήν  δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και στις προκλήσεις για την επόμενη μέρα.