Θρίαμβος του Νίκου Ανδρουλάκη στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ – Όλες οι αντιδράσεις



Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), καθώς επικράτησε του Γιώργου Παπανδρέου στον β’ γύρο της εκλογών του κόμματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αρμόδιας Επιτροπής Εκλογών (ΕΔΕΚΑΠ), στο 97,11% της ενσωμάτωσης των ψήφων, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 67,88% (135.092 ψήφοι) και Γιώργος Παπανδρέου 32,12% (63.925 ψήφοι).

Νίκος Ανδρουλάκης

Οι κάλπες, που είχαν ανοίξει στις 7 το πρωί, έκλεισαν στις 19.30 έπειτα από παράταση μισής ώρας που δόθηκε. Σε κάποια εκλογικά τμήματα υπήρχαν ουρές, ενώ ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι σήμερα, Κυριακή, ήταν τα καταστήματα ανοιχτά.

Η συμμετοχή στις πράσινες κάλπες ήταν μεγάλη, καθώς οι πολίτες που ψήφισαν ήταν 206.196. Στην Ελλάδα 204.662, και στο εξωτερικό 1.534.

Νίκος Ανδρουλάκης: Οι πρώτες δηλώσεις του νέου αρχηγού του ΚΙΝΑΛ – «Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε»

Τις πρώτες του δηλώσεις ως αρχηγός του ΚΙΝΑΛ έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά τη νίκη του στις εκλογές.

«Σήμερα, ανοίγει μια νέα σελίδα για την ιστορία της δημοκρατικής παράταξης και του ΠΑΣΟΚ. Η νέα εποχή αρχίζει με δυναμισμό, με αισιοδοξία, με αυτοπεποίθηση. Με τη δική σας ισχυρή εντολή να προχωρήσουμε ενωμενοι στην αναγέννηση και ανανέωση της παράταξης» είπε ο κ. Ανδρουλάκης και ευχαρίστησε τους εκατοντάδες πολίτες που συμμετείχαν στη διαδικασία.

«Με αυτή τη μεγάλη συμμετοχή έκαναν την παράτξαη πιο δυνατή» τόνισε και έδωσε θερμά συγχαρητήρια στους συνυποψηφίους του για τον αξιοπρεπή αγώνα που έδωσαν μαζί.

Νίκος Ανδρουλάκης

«Τους καλώς όλους να υπερασπιστούμε την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά για ενότητα και πολιτικη αυτονομία. Η αναμέτρηση τελείωσε απόψε. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Μόνος νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όσους μου έκαναν τη μεγάλη τιμή να με εκλέξουν πρόεδρο, ευχαριστώ την οικογένειά μου και όσους εργάστηκαν για αυτόν τον αγώνα και κυρίως τους χιλιάδες εθελοντές όλων των γενεών της παράταξης σε όλη την Ελλάδα που έγιναν η ψυχή και η έμπνευση αυτής της προσπάθειας», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Ξεκινάμε μαζί ένα νέο ταξίδι. Η Δημοκρατική Παράταξη επέστρεψε, το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, και είναι εδώ ενωμένο δυνατό» κατέληξε.

Γιώργος Παπανδρέου: Θα συνεχίσω τον αγώνα για τις προοδευτικές μας ιδέες

“Και σήμερα, η συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στην εκλογική μας διαδικασία ήταν μεγάλη. Είναι μήνυμα ευθύνης για όλους μας. Έχω ήδη εκφράσει στον Νίκο Ανδρουλάκη τα συγχαρητήριά μου και τις ευχές μου για καλή επιτυχία. Όλοι μαζί, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των μελών, των φίλων και των δημοκρατών πολιτών. Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα και πάθος και θα πάμε μπροστά” τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τη νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

“Σε ό,τι με αφορά, θα συνεχίσω τον αγώνα για τις προοδευτικές μας ιδέες, για να γίνει η Παράταξή μας κίνημα εξουσίας, με μια προοδευτική κυβερνητική πρόταση, που θα απαντά στα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες, την Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτήν τη δημοκρατική διαδικασία και βέβαια, όσους με στήριξαν σε αυτήν την προσπάθεια.

Και θα μου επιτρέψετε, να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συνεργάτες μου και τους εθελοντές, που έδωσαν ό,τι καλύτερο είχαν σε αυτήν τη σύντομη για μας, αλλά απαιτητική εκλογική μάχη” πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Συγχαρητήρια του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Νίκο Ανδρουλάκη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του είπε να συναντηθούν από κοντά, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να τον ευχαριστεί.

Παύλος Γερουλάνος: Η εντολή είναι ξεκάθαρη – Ενότητα, Αναγέννηση και Νίκη

«Επικοινώνησα με τον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρώ για τη νίκη του και να του ευχηθώ καλή δύναμη. Ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, αναλαμβάνει το τιμόνι της παράταξης σε μια ιστορική συγκυρία κατά την οποία η λαϊκή απαίτηση για μια σύγχρονη προοδευτική πρόταση απέναντι στη συντήρηση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι επιτακτική και συνάμα ενθουσιώδης» δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος μετά την ανάδειξη του Νίκου Ανδρουλάκη σε πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

«Οι πολίτες με τη σημερινή εντυπωσιακή συμμετοχή τους στον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για μια ολική επαναφορά της Δημοκρατικής Παράταξης. Οι προοδευτικές Ελληνίδες και Έλληνες μίλησαν, η φωνή τους είναι ισχυρή και η εντολή τους ξεκάθαρη: Ενότητα, Αναγέννηση και Νίκη. Η ευθύνη μας είναι πρωτίστως απέναντι στις προσδοκίες τους», επισήμανε ο κ. Γερουλάνος.

Χριστοδουλάκης: Συγχαρητήρια στον Ανδρουλάκη – Η πολυδιακηρυγμένη ενότητα αποδεικνύεται στην πράξη

Δήλωση για το αποτέλεσμα των εκλογών έκανε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης. Ο κ. Χριστοδουλάκης έδωσε συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για τη νίκη του ενώ έστειλε μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι “η πολυδιακηρυγμένη ενότητα αποδεικνύεται στην πράξη. Σε ότι με αφορά, θα είμαι μέρος της ενότητας αυτής”

Αναλυτικά η δήλωση του γραμματέα του ΚΙΝΑΛ:

“Η Φώφη Γεννηματά μας άφησε μία σπουδαία πολιτική παρακαταθήκη και μαζί με αυτή μία εντολή. Να ενώσουμε, και με τη δική της προοδευτική ταυτότητα, να κάνουμε την παράταξη ξανά πρωταγωνιστή. Την τίμησαν 270.000 προοδευτικοί πολίτες. Την τιμούμε και θα συνεχίσουμε στο δρόμο που χάραξε.
Θέλω να ευχαριστήσω το Νίκο Ανδρουλάκη, το Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και τους υπόλοιπους υποψήφιους που με τον αγώνα τους συνεισέφεραν στην επιτυχία και τη μαζικότητα της διαδικασίας.

Θέλω να συγχαρώ το Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του. Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι οι μεγάλες μάχες για την παράταξη δεν είναι αυτές των τελευταίων εβδομάδων που αφήνουμε πίσω, αλλά οι κρίσιμες που έχουμε μπροστά μας. Για την κοινωνία και τη χώρα. Και αυτές πρέπει να μας βρουν όλους ενωμένους και ισχυρότερους. Η εντολή για αυτό είναι στα χέρια του νέου Προέδρου. Όπως και η ευθύνη.

Η πολυδιακηρυγμένη ενότητα αποδεικνύεται στην πράξη. Σε ότι με αφορά, θα είμαι μέρος της ενότητας αυτής. Στην πράξη. Στην πρώτη γραμμή”.

Συγχαρητήρια του Ανδρέα Λοβέρδου στον Νίκο Ανδρουλάκη

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για την εκλογή του στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Χάρης Καστανίδης: Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη

«Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη. Του εύχομαι καλό και δημιουργικό έργο. Πρώτη συνθήκη για την ανάταξη της παράταξης η ενότητά της» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Χάρης Καστανίδης.

Ο Παύλος Χρηστίδης συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη

Ο Παύλος Χρηστίδης επικοινώνησε με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για την νίκη του στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής.

Πανηγυρισμοί για τη νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη

Μετά την ανακοίνωση των πρώτων επίσημων αποτελεσμών, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην οδό Ιπποκράτους για να συγχαρεί τον νικητή των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής.

Οι υποστηρικτές του κρατώντας σημαίες του ΠΑΣΟΚ του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή. Ο κ. Ανδρουλάκης έφτασε λίγο πριν τις 21:00 στο εκλογικό του επιτελείο και ακολούθως θα μεταβεί στη Χαριλάου Τρικούπη. Στις 22:30 αναμένεται να προβεί σε δήλωση.

Μάλιστα, οι συγκεντρωμένοι έξω από το γραφείο του τραγουδουσαν «Καλημέρα ήλιε καλημέρα».


Πηγη: enikos.gr



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr