Κοτόπουλο κρασάτο στη γάστρα



Υλικά:
  • 1 μεγάλο κοτόπουλο, σε 8 κομμάτια
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο
  • 1 κιλό πατάτες, σε λεπτές κυδωνάτες φέτες
  • 200 ml λευκό κρασί, ξηρό
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • 1 κουτ. σούπας κουρκουμάς, σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:
  • Σοτάρουμε το κοτόπουλο στο λάδι, σε μέτρια φωτιά, για 5 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στη λειτουργία του αέρα. 
  • Αδειάζουμε το όλον σε γάστρα, βάζουμε γύρω γύρω τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε. 
  • Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το κρασί με τη μουστάρδα, τον κουρκουμά και το ξύσμα και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. 
  • Περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες, κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά. 
  • Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να γίνουν οι πατάτες.

Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ 

Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr