Ενταξη των σεισμόπληκτων της Θεσσαλίας στην πλατφόρμα στεγαστικής αρωγής


Τη δυνατότητα να ενταχθούν οι πληγέντες από τους σεισμούς στη Θεσσαλία και στη Σάμο, στο πλαίσιο της πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής, παρέχει τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία ψηφίστηκε μαζί σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Πιο συγκεκριμένα, τα άρθρα 13, «Ενίσχυση πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής», και 14, «Διαδικασία ενίσχυσης πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής», προσθέτουν αντίστοιχα τα άρθρα 24Α και 24Β στον νόμο 4797/2021, με τα οποία προβλέπεται αναδρομική ισχύς των σχετικών ρυθμίσεων από την 1η Οκτωβρίου 2020.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρ. Τριαντόπουλος, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Με την ψήφιση τροπολογίας του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία προβλέπει την αναδρομική ισχύ από 1η Οκτωβρίου 2020 του πλαισίου πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής, επιτρέπεται η ένταξη των πληγέντων συμπολιτών μας από τους σεισμούς στη Σάμο και στη Θεσσαλία, στο συγκεκριμένο πλέγμα στήριξης, το οποίο και διαμορφώθηκε μετά τις εν λόγω φυσικές καταστροφές.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι μετά και την έκδοση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης, η οποία δρομολογείται τις επόμενες ημέρες, οι δικαιούχοι σεισμόπληκτοι θα έχουν τη δυνατότητα με μία απλή αίτηση στην ψηφιακή πλατφόρμα arogi.gov.gr να λάβουν ενίσχυση πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής. Και συνεχίζουμε σε στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».


Πηγη: kosmoslarissa.gr