Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τις γιορτές – Ισχύουν από αύριοΜε νέα μέτρα θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Τα νέα περιοριστικά μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση, έπειτα από εισήγηση των ειδικών, ανακοίνωσαν ο Γιάννης Οικονόμου και ο Θάνος Πλεύρης.

-Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

-Διπλή μάσκα ή μάσκα N95  στα σούπερ μάρκετ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

-Απαγορεύονται οι δημόσιες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Όσες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί από τους δήμους θα ακυρωθούν.

-Οι ταξιδιώτες που θα μπαίνουν στην Ελλάδα με PCR test ή Rapid test, θα υποχρεούνται να το επαναλαμβάνουν τη δεύτερη μέρα και την τέταρτη μέρα από την άφιξή τους στη χώρα.

Παραμένει ισχυρή σύσταση για self test πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής για την Όμικρον είναι ότι έχει υψηλή μεταδοτικότητας όμως στο σκέλος της νοσηρότητας υπάρχουν καταρχήν κάποια αισιόδοξα μηνύματα. Σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη, σε 10-15 μέρες, θα υπάρχει μια πιο σαφή εικόνα για να ξέρουμε ακριβώς την επιβάρυνση που μπορεί να προκαλέσει.

«Έχει κριθεί επιτακτικό να ληφθούν μέτρα» τόνισε ο υπουργός, εξηγώντας πως θα ισχύσουν σε δύο στάδια.

Το πρώτο «πακέτο» μέτρων θα εφαρμοστεί από αύριο 24/12 στις 6 το πρωί έως τις 2 Ιανουαρίου και το δεύτερο από τις 3 Ιανουαρίου και μετά.

«Η επιτροπή των ειδικών θα συνέλθει εκ νέου στις 27/12 για να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα και τότε θα υπάρξει η πλήρης αποκωδικοποίηση των μέτρων από τις 3 Ιανουαρίου και μετά, και αν εφόσον χρειαστεί να ληφθούν και μέτρα πριν από τις 3 Ιανουαρίου», σημείωσε.


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr