Λάρισα: Κρατούμενος πέταξε τις πατερίτσες και άρχισε να τρέχει προς την… ελευθερίαΟ 46χρονος κρατούμενος προσπάθησε για τρίτη φορά να αποδράσει.

Προσπάθησε αυτή τη φορά να το σκάσει από το Νοσοκομείο Λάρισας, όπου τον μετέφεραν οι υπάλληλοι των φυλακών, όπου είναι προφυλακισμένος, για απόπειρα ενδοοικογενειακής βαριάς και σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή. Είχε ήδη προσπαθήσει να το σκάσει δυο φορές έως τώρα από το Ψυχιατρείο που είχε μεταφερθεί.

Η τρίτη ήταν την παραμονή Χριστουγέννων, όπου ο 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, που έχει απασχολήσει πολλές φορές τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές του Βόλου, προσπάθησε να το σκάσει από το Νοσοκομείο Λάρισας, όπου τον μετέφεραν οι υπάλληλοι των φυλακών.

Το magnesianews.gr , αναφέρει ότι αποφάσισε να παραστήσει τον ασθενή χρησιμοποιώντας πατερίτσες για να βρεθεί στο νοσοκομείο και να βρει ευκαιρία να αποδράσει.

Ο κρατούμενος χρησιμοποιούσε πατερίτσες προκειμένου να εκμεταλλευτεί τον κανονισμό που θέλει τον κρατούμενο που χρησιμοποιεί πατερίτσες να μην δεσμεύεται με χειροπέδες καθώς δεν θα μπορεί να περπατήσει.

Ο 46χρονος, την περασμένη Παρασκευή, παραμονή των Χριστουγέννων, οδηγήθηκε για πρώτη φορά στο εφημερεύον ΠΠΓΝΛ, έχοντας τραυματιστεί στο κεφάλι, κάτω από συνθήκες που ερευνώνται. Με αφορμή εκείνα τα τραύματα οδηγήθηκε για δεύτερη φορά ξανά στο ΠΠΓΝ, δηλώνοντας ότι υποφέρει από ζαλάδες, ενώ οδηγήθηκε ξανά για τρίτη φορά στο εφημερεύον ΠΠΓΝΛ. Επικαλούμενος κινητικά προβλήματα σε όλες τις μεταγωγές, χρησιμοποιούσε τις πατερίτσες.

Μετά την ολοκλήρωση των ιατρικών εξετάσεων κατά την έξοδο από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΠΠΓΝΛ και ενώ οδηγούνταν στο αυτοκίνητο της μεταγωγής, ο 46χρονος πέταξε στο έδαφος τις πατερίτσες και αποπειράθηκε να διαφύγει. Τον καταδίωξαν ωστόσο οι υπάλληλοι της Εξωτερικής Φρουράς των Φυλακών και λίγα μέτρα πιο κάτω τον συνέλαβαν.

Να σημειωθεί πως ο 46χρονος κρατείται προσωρινά στις Φυλακές Λάρισας, καθώς του έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες, μεταξύ άλλων, της απόπειρας ενδοοικογενειακής βαριάς και της σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή. Σε βάρος του 46χρονου θα σχηματιστεί δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Ο 46χρονος προφυλακίστηκε μετά από απόφαση του ανακριτή Βόλου, διότι αφού δημιούργησε επεισόδιο όπως καταγγέλθηκε, τσιρίζοντας, φωνάζοντας και απειλώντας τα πεθερικά του, πήρε ένα στειλιάρι και προσπάθησε να χτυπήσει τον πεθερό του και πέταξε μια μεγάλη σε όγκο πέτρα (μήκους 50 εκ. και πλάτους 10 εκ.) κατά της πεθεράς του, ευτυχώς χωρίς να τραυματίσει κανέναν.

Η Επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης με επιστολή της προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται στο πρόσφατο παράδειγμα κρατουμένου στο κατάστημα της Λάρισας όπου κρατούμενος προφασιζόμενος προβλήματα υγείας, σε διάστημα τεσσάρων ημερών μετήχθη τρεις φορές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας με την τελευταία μεταγωγή να συνοδεύεται και από απόπειρα απόδρασης, την οποία ευτυχώς κατέστειλαν οι υπάλληλοι της συνοδείας.

Η Ομοσπονδία ζητά α) να στελεχωθούν τα ιατρεία των Καταστημάτων Κράτησης με επαρκές προσωπικό και με υλικοτεχνική υποδομή, β) να περιοριστεί η κατάχρηση αυτών των εκτάκτων μεταγωγών κρατουμένων σε Νοσοκομεία χωρίς επαρκείς και απόλυτα δικαιολογημένους ιατρικά λόγους, γ) να αποζημιωθεί το προσωπικό για το σύνολο των οφειλομένων ημερησίων αναπαύσεων που του οφείλονται, το συντομότερο.Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr