Χριστούγεννα… δύο ταχυτήτων: Έτσι θα γιορτάσουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι



Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ζητούμενο αποτελεί το πώς θα τα γιορτάσουμε φέτος λόγω του κορονοϊού.

Η απόφαση της κυβέρνησης να κρατήσει ανοιχτή την οικονομία επαναφέρει έπειτα από δύο χρόνια τα ρεβεγιόν, τις διακοπές και τις εορταστικές εξόδους που πέρυσι απαγορεύθηκαν λόγω lockdown.

Φέτος ωστόσο θα έχουμε Χριστούγεννα… δύο ταχυτήτων. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το STAR, οι εμβολιασμένοι δεν πρόκειται να στερηθούν τίποτα στην εορταστική τους έξοδο.

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης θα διασκεδάσουν σε εσωτερικούς χώρους , με ρεβεγιόν σε εστιατόρια, βόλτες για καφέ ή ποτό σε μπάρ και κέντρα διασκέδασης, αλλά και με εξόδους σε σινεμά, θέατρα και μουσεία.

Τι θα ισχύει για τα ψώνια στα καταστήματα και τις μετακινήσεις εκτός νομού

Στη Χριστουγεννιάτικη αγορά θα μπουν όλοι αλλά με πιστοποιητικό ή αρνητικό rapid test. Για ψώνια στα καταστήματα, για καλλωπισμό στα κομμωτήρια ή για δουλειές σε Δημόσιο και τράπεζες θα μπαίνει κάποιος πληρώντας τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Όσον αφορά στις μετακινήσεις εκτός νομού, τα ταξίδια με αυτοκίνητο θα γίνουν χωρίς ελέγχους σε αντίθεση με πέρυσι. Χρειάζεται υποχρεωτικά rapid test για τους ανεμβολίαστους που θα ταξιδέψουν με αεροπλάνα, πλοία και τρένα αλλά και για τη διαμονή σε ξενοδοχεία και καταλύματα.

Όσον αφορά στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, τα ψώνια από σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων θα γίνονται χωρίς ελέγχους. Βέβαια όπως έχει συσταθεί, πριν καθίσουμε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, καλό θα είναι να έχει γίνει self test.


Πηγη: enikos.gr


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr