Αστικές αναπλάσεις στα Φάρσαλα με χρηματοδότηση από το Leader της Περιφέρειας ΘεσσαλίαςΝέος χώρος πρασίνου  διαμορφώνεται στα Φάρσαλα, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Leader  2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε  έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης,  προκειμένου να ξεκινήσει το νέο έργο «Αστικές Αναπλάσεις πόλης Φαρσάλων ΙΙ»,  συνολικού προϋπολογισμού 107.000 ευρώ, με  φορέα υλοποίησης τον  Δήμο Φαρσάλων.

« Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Φαρσάλων Μάκη Εσκίογλου, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης νομού Λάρισας που διαχειρίζεται το πρόγραμμα  Leader  στην περιοχή,  ξεκινά ένα νέο έργο αστικής ανάπλασης στα Φάρσαλα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Δημιουργούμε και αποδίδουμε στους κατοίκους έναν ακόμη  δημόσιο χώρο πρασίνου, που ομορφαίνει την εικόνα της πόλης, ενεργοποιεί την κοινωνία της γειτονιάς,  βελτιώνει την καθημερινότητα των ανθρώπων» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο αφορά  σε εργασίες διαμόρφωσης - ανάπλασης στο Ο.Τ. Γ 304 Β, που βρίσκεται επί της οδού Βασιλέως Παύλου στην πόλη των Φαρσάλων. Περιλαμβάνει: αφαίρεση φυτικής γης, μόρφωση επιφάνειας εδάφους, επιχώσεις, πλήρωση με φυτική γη για δημιουργία παρτεριών, πλακοστρώσεις, τοποθέτηση αρδευτικών συστημάτων, φύτευση δέντρων και θάμνων, εγκατάσταση χλοοτάπητα, εργασίες εγκατάστασης δικτύου φωτισμού και τοποθέτηση φωτιστικών.


Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr