Πορίσματα ΕΛΓΑ: "Πάγωσαν" με τις εκτιμήσεις οι σιτοπαραγωγοί στη Χάλκη Λάρισας



Δεν φτάνει που για ζημιά που υπέστησαν τα σιτηρά τους από τον παγετό της περασμένης άνοιξης, τα πορίσματα ήρθαν μόλις προ ημερών, αυτά αποδείχθηκαν εκτός πραγματικότητας και προκαλούν, αφού υπολογίζουν το ποσοστό της ζημιάς σε όλα σχεδόν τα χωράφια της περιοχής στο 10%!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι παραγωγοί σιτηρών από τη Χάλκη, όταν διαπίστωσαν ότι η εποχική εκτιμήτρια -από την Αθήνα- που είχε προσλάβει ο ΕΛΓΑ, πέρυσι την άνοιξη για την εκτίμηση των ζημιών που υπέστησαν τα σιτηρά από τον παγετό, προχώρησε σε μία τυποποιημένη εκτίμηση, σε όλα σχεδόν τα χωράφια της περιοχής, προσδιορίζοντας τη ζημιά στο 10%, όταν στα χωράφια γειτονικών χωριών, αντίστοιχες εκτιμήσεις έμπειρων γεωπόνων του Οργανισμού ανέβαζαν την απώλεια παραγωγής σε 35%-40%.

Έξω φρενών ο πρόεδρος του ΘΕΣΤΟ Χρήστος Σουλιώτης επισκέφθηκε το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Λάρισα και μετέφερε τις έντονες διαμαρτυρίες και παράπονα των παραγωγών στον διευθυντή Μιχάλη Λιόντο και στο επόπτη κ. Σαμαρά, οι οποίοι του υπέδειξαν την επιλογή της …ένστασης.


Πηγη: Ελευθερία (Γ. Ρούστας) 


Όλη η Ενημέρωση των Αγροτών - Κτηνοτρόφων στο www.AgroNEWS365.eu