ΟΑΕΔ: Σύντομα οι αιτήσεις για την κοινωφελή εργασία


Ένα βήμα πριν τη δημοσίευση είναι η πρόσκληση του ΟΑΕΔ για την κοινωφελή εργασίας με την οποία θα προσληφθούν 25.000 άεργοι κυρίως σε υπηρεσίες των δήμων και των Περιφερειών.

Οσοι προσληφθούν θα εργαστούν για οκτώ μήνες. Οι αιτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου.

Από τις 25.000 προσλήψεις:

•    Οι 20.397 θα γίνουν στους Δήμους.

•    Οι 2.566 θα γίνουν στις Περιφέρειες

•    Οι 1.689 θα γίνουν σε λοιπούς φορείς και Υπουργεία (Εργασίας, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ναυτιλίας, και Εκκλησία)

•    Οι 348 θα γίνουν στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις (πρώην Νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις).

Οι άνεργοι θα απασχοληθούν ως 8 μήνες. Η αμοιβή τους θα είναι για το πρώτο εξάμηνο του 2022 με τον νέο κατώτατο μισθό που αυξάνεται κατά 2% στα 663 ευρώ μικτά (569,5 ευρώ καθαρά) ενώ από Ιούνιο και μετά θα πάρουν και την δεύτερη αύξηση για το 2022 που έχει ήδη προαναγγείλει η κυβέρνηση η οποία θα είναι υψηλότερη και μπορεί να φέρει τον κατώτατο μισθό κοντά στα 700 ευρώ μικτά.

Οι αποδοχές των εργαζομένων μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη καλύπτονται από τον ΟΑΕΔ.

Σημειώνεται ότι δεν θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση όσοι συμμετείχαν στο προηγούμενο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας (πλην εξαιρέσεων λόγω αναπηρίας, κ.λπ) ενώ οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Οι αιτήσεις θα γίνουν με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr.


* Με πληροφορίες από Ελεύθερο ΤύποΕκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr