Φακές βελουτέ με τραγανό μπέικον ή προσούτο



Βελουτέ με φακές έχετε δοκιμάσει; Εκμεταλλευτείτε τις φακές που περίσσεψαν και απολαύστε την τέλεια αυτή βελουτέ με τραγανό προσούτο.

Υλικά:
  • φακές σούπα που περίσσεψαν
  • φέτες προσούτο ή φέτες μπέικον

Εκτέλεση:
  • Για να κάνουμε τις φακές βελουτέ, βάζουμε τη μαγειρεμένη σούπα φακής που μας περίσσεψε στο μπλέντερ και πολτοποιούμε.
  • Η πυκνότητα της βελουτέ εξαρτάται από τα υγρά που προσθέτουμε ή αφαιρούμε.
  • Για πιο βελούδινη, λεία υφή, περνάμε τη βελουτέ απο ψιλή σίτα.
  • Σερβίρουμε τη βελουτέ φακής σε ζεστά μπολ, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο τραγανό μπέικον ή προσούτο.

Για το τραγανό προσούτο:
  • Αραδιάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί τις φέτες προσούτο, βάζουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς C στον αέρα, για περίπου 10 λεπτά ώσπου να ροδίσουν.
  • Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν και να κρυώσουν. 
  • Το σπάμε σε μικρά κομματάκια.

Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ 

Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr