Βόλος: Συνελήφθησαν τρεις γονείς γιατί δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο


Τρεις γονείς συνελήφθησαν στον Βόλο επειδή δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου πέρασαν χειροπέδες σε μια μητέρα και ένα ζευγάρι, διότι δεν έστελναν τα παιδιά τους στα προνήπια και τα νήπια, σύμφωνα με το magnesianews.gr.

Όπως προέκυψε από την προκαταρκτική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Εισαγγελία Ανηλίκων,οι γονείς δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο. Χθες το πρωί, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τη μητέρα ενός 4χρονου αγοριού, που ενώ έπρεπε να βρίσκεται στα προνήπια, παρέμενε στο σπίτι του. Η γυναίκα οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και κατέθεσε πως το κρατούσε στο σπίτι, για να το προφυλάξει από τον κορονοϊό, γιατί το παιδί αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Όπως είπε, γίνονται κατά καιρούς προσπάθειες προκειμένου το παιδί να πάει στην τάξη του και να εγκλιματιστεί στο νέο περιβάλλον και πως βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς του. Η γυναίκα, κατέθεσε αποδεικτικά έγγραφα για τα προβλήματα υγείας του παιδιού της και ο εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή της λόγω της ιδιάζουσας περίπτωσης. Έτσι, το Δικαστήριο την αθώωσε.

Στο Αυτόφωρο δύο γονείς

Επίσης, χθες το μεσημέρι συνελήφθη ζευγάρι που φέρεται να μην στέλνει το παιδί του στο νηπιαγωγείο από πέρυσι με αποτέλεσμα να μείνει στην ίδια τάξη και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο. Πρόκειται για την τέταρτη σύλληψη, διότι πριν από μία εβδομάδα είχε συλληφθεί μια 33χρονη γυναίκα από τον Βόλο που δεν έστελνε την κόρη της στο Δημοτικό Σχολείο. Τελικά η γυναίκα καταδικάστηκε σε επτά μήνες φυλάκιση με αναστολή και πλέον στέλνει την 6χρονη κόρη της στο σχολείο, όπως μετέδωσε το magnesianews.gr.

Μετά τα στοιχεία που έστειλαν στην εισαγγελέα Ανηλίκων Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, διαπιστώθηκε ότι 17 μαθητές δεν πηγαίνουν στο σχολείο και είναι ήδη σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα για 16 από αυτά, ενώ για τις περιπτώσεις των παιδιών που δεν πηγαίνουν στο σχολείο για άλλους λόγους, θα γίνουν κοινωνικές έρευνες.