Και φέτος σε λειτουργία ο Ξενώνας Νυχτερινής Φιλοξενίας του Δήμου Τρικκαίων


Ξεκίνησε και φέτος τη λειτουργία του ο Ξενώνας Νυχτερινής Φιλοξενίας του Δήμου Τρικκαίων, προσφέροντας προστασία και στέγη σε συμπολίτες/ισσες που έχουν ανάγκη.


Ο Ξενώνας λειτουργεί από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 και για διάστημα 3 μηνών, από 21.00 έως και 9.00. Στεγάζεται, πλέον, στο Κέντρο Κοινωνικών Δομών του Δήμου Τρικκαίων, επί της οδού Ομήρου 6.
Ωφελούμενοι/ες του Ξενώνα Νυχτερινής Φιλοξενίας είναι οι συνδημότες/ισσες που είναι άστεγοι ή που έχουν πρόσβαση σε επισφαλή στέγαση.


Ο Δήμος Τρικκαίων κάθε χρόνο λειτουργεί τη συγκερκιμένη δομή, με στόχο την προστασία τους μήνες με αυξημένη δυσκολία λόγω των καιρικών συνθηκών. Για το συγκεκριμένο θέμα, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη το Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022, που τη συγκάλεσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Νίκος Σακκάς. Συμμετείχαν στη σύσκεψη, στελέχη του Δήμου Τρικκαίων, με επικεφαλής την προϊσταμένη των Κοινωνικών Δομών κ. Βέρας Ντάκου, και εργαζόμενοι/ες στο Κέντρο Κοινότητας.


Στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα καλύτερης και ουσιαστικότερης λειτουργίας του Ξενώνα, όπως το προσωπικό, οι βάρδιες, η παροχή αναγκαίων ειδών υγιεινής και διατροφής κ.α. Εμφαση δόθηκε στα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, που ορίζουν το ότι οι ωφελούμενοι/ες θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει rapid test  το τελευταίο 24ωρο πριν την είσοδο τους στο κτήριο, καθώς επίσης και να αποδέχονται με έγγραφη δήλωσή τους (συμφωνητικό) τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας.