ΠΣΕ ΟΓΑ - ΟΠΕΚΑ – ΕΦΚΑ: "Να ανατραπεί η δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης"


Σε ανακοίνωση του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΓΑ (Π. Σ. Ε.  Ο. Γ. Α. - ΟΠΕΚΑ – ΕΦΚΑ), επισημαίνονται τα ακόλουθα:


"ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Υπερασπιζόμαστε τη ζωή, την υγεία & τις ελευθερίες μας


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Όλο και πιο ξεδιάντροπα η κυβέρνηση της Ν.Δ. μάς καλεί καθημερινά να τηρήσουμε σιγήν ασυρμάτου και να αποδεχτούμε αδιαμαρτύρητα…

τις δεκάδες χιλιάδες κρουσμάτων και τις εκατόμβες θανάτων,

τις μαζικές εισαγωγές στα νοσοκομεία,

την ανεξέλεγκτη διασπορά του κορονοϊού στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε όλους τους χώρους συγκέντρωσης των πολιτών,

την παρωδία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα-τραμπάλα του ΕΟΔΥ,

τον τιμωρητικό τρόπο διεξαγωγής και το δυσβάσταχτο για τα λαϊκά εισοδήματα κόστος για τα διαγνωστικά/προληπτικά τεστ,

την ανεπάρκεια των δημόσιων νοσοκομείων, που ενσυνείδητα οδηγούνται στην ασφυξία, με αστεία χρηματοδότηση και ελλιπή στελέχωση, κατάσταση που γίνεται ακόμη χειρότερη με τις τιμωρητικές αναστολές εργασίας από τη μία, και τις ασθένειες, από την άλλη, των υγειονομικών,

το όργιο των εργοδοτικών αυθαιρεσιών, που περιλαμβάνει (χωρίς να εξαντλείται σε αυτόν) και τον εξαναγκασμό ασθενούντων σε εργασία,

τη -μόνη σταθερά στη διάρκεια της περιόδου που ζούμε- μη λήψη μέτρων για την αποσυμφόρηση κατά τις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,

το άνοιγμα των σχολείων χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση προστασίας εκπαιδευτικών και μαθητών.

Με τον προκλητικό ισχυρισμό ότι «ο ιός είναι πλέον ακίνδυνος», την ίδια στιγμή που επεκτείνονται τα μέτρα περιορισμού των ελευθεριών μας λόγω της «επικινδυνότητας του ιού», η κυβέρνηση ουσιαστικά μας κουνάει το δάχτυλο… να πάρουμε DEPON και να επιστρέψουμε στην εργασία μας… αποδεικνύοντας ότι το μόνο για το οποίο νοιάζεται είναι η εργαλειακή χρήση της πανδημίας, με μοναδικό πραγματικό ενδιαφέρον την απρόσκοπτη λειτουργία της «αγοράς».

Στο ίδιο πλαίσιο, της στήριξης των κερδοσκοπικών συμφερόντων και της πλήρους ιδιωτικοποίησης των πάντων, αρνείται να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας και τους εργαζόμενους σε αυτό, μειώνοντας κατά 820 εκ.(!) τις δαπάνες για την περίθαλψη και την πρόληψη το 2022… Άλλωστε, από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, η εγκληματική τακτική που ακολούθησε δεν άλλαξε στο ελάχιστο – κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας, παλινωδίες, αλληλοαναιρούμενες οδηγίες, για να κλείσει το… μάτι στα ακροδεξιά στοιχεία που τρέφει στους κόλπους της και να επιρρίψει τις -αποκλειστικά δικές της- ευθύνες κάθε φορά και σε διαφορετική κοινωνική ομάδα…

Το μόνο που μας αναλογεί είναι ΕΝΩΜΕΝΟΙ

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ - ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΜΕ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Προστασία της λαϊκής υγείας με ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας περίθαλψης και των εργαζομένων της με χρηματοδότηση, επιστροφή των εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και επαναλειτουργία δομών.

  • Ειδική πρόνοια στήριξης για ηλικιωμένους, απομακρυσμένες/μειονεκτικές περιοχές και ευπαθείς ομάδες.

  • Άμεση επίταξη και εθνικοποίηση των ιδιωτικών μονάδων υγείας, χωρίς αποζημίωση.

  • Μαζικά, δωρεάν τεστ & μέσα προστασίας για όλους, σε όλους τους χώρους εργασίας και κοινωνικών συγκεντρώσεων, με αποκλειστικά κρατική ευθύνη και ανάληψη του κόστους από το κράτος. Επιστροφή όλων των δαπανηθέντων ποσών για προληπτικά και διαγνωστικά τεστ.

  • Καραντίνα προληπτική, λόγω νόσησης, περίθαλψης ανήλικων τέκνων ή στενά συγγενικών υπέργηρων προσώπων χωρίς επιβάρυνση της κανονικής άδειας των εργαζομένων. Καμία επιστροφή εργαζομένου στην εργασία του ενόσω νοσεί.

  • Μέτρα αποσυμφόρησης ΜΜΜ (τακτικά δρομολόγια), σχολείων (τάξεις των 15 μαθητών, εκ περιτροπής ωράρια, άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών) & χώρων εργασίας (εφαρμογή της τηλεργασίας στον μέγιστο δυνατό βαθμό σε όλο το ανθρώπινο δυναμικό, χωρίς διακρίσεις, περιορισμούς, υποσημειώσεις).

  • Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού για όλους, αποκλειστικά σε εθελοντική βάση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  • Κατάργηση των πατεντών και χτύπημα των κερδών των πολυεθνικών του φαρμάκου σε παγκόσμιο επίπεδο.

  • Όχι στις ποινές και στα χαράτσια σε όσους επιλέγουν ελεύθερα να μην εμβολιαστούν. Να καταργηθεί το μηνιαίο χαράτσι των 100 ευρώ και κάθε άλλο μέτρο στοχοποίησης και ενοχοποίησής τους. Όχι στην γκεμπελική και μακιαβελική καλλιέργεια και υπόθαλψη ενός εμφυλίου των φτωχών.

  • Όχι στην εκμετάλλευση της πανδημίας για τον περιορισμό των ελευθεριών, την καταπάτηση των δημοκρατικών κεκτημένων, των εργασιακών δικαιωμάτων και το χτύπημα των αγώνων μας.


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ό,τι βιώνουμε σε ΕΦΚΑ και ΟΠΕΚΑ είναι μία μικρογραφία της συνολικής κατάστασης στην κοινωνία.

Ο ΟΠΕΚΑ στενάζει από τη βαθιά υποστελέχωση, με τους εργαζομένους του στα όρια της κατάρρευσης και τους διοικούντες να σφυρίζουν αδιάφορα για την «κατάψυξη» όπου έχει μπει ο Οργανισμός, να προχωρούν σε «ανακάτεμα» του προσωπικού με αδιαφανή και αλλοπρόσαλλα κριτήρια (νομίζοντας ότι) «μαγειρεύουν» άλλο φαγητό με τα ίδια -λίγα- υλικά, να συντάσσονται υποτακτικά με το εποπτεύον υπουργείο αποδεχόμενοι «ενισχύσεις» αποκλειστικά με «προσωπικό σε ομηρία» και να είναι οικειοθελώς πρωτεργάτες του ξεπουλήματος δημόσιων υπηρεσιών στο κερδοσκοπικό, ιδιωτικό κεφάλαιο (call center, 1555).

Ο ΕΦΚΑ, σε τροχιά αποδόμησης των αρμοδιοτήτων του και παραχώρησής τους σε ιδιώτες, ουσιαστικά χωρίς τηλεργασία (εφαρμογή στο… «υπερπροστατευτικό» 7%), δίχως ουσιαστικά μέτρα προφύλαξης, με την απαξίωση και τον εκβιασμό να ασκούνται καθημερινά από τους διοικούντες προς όλους, ακόμα και για άσκηση κεκτημένων δικαιωμάτων με ενεργοποίηση μηχανισμών εντός και εκτός του Φορέα...

Μόνο ο αγωνιζόμενος λαός σώζει τον λαό. Μόνο αγωνιζόμενοι και ενωμένοι θα σωθούμε…

Κόντρα στην ένοχη σιωπή και τη συναίνεση.

Κόντρα στην απόπειρα του συστήματος να μας μετατρέψει σε δούλους του ή σε «χρήσιμους ηλίθιους» που θα κάνουν λόγο μόνο για «ατομική ευθύνη», την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αδίστακτα πετάει την υγεία του λαού στον Καιάδα.

Με διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις, απεργίες επαναλαμβανόμενες, λουκέτο διαρκείας και αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής, της υγείας και της ελευθερίας που δικαιούμαστε, μέχρι να παραλύσει και να ανατραπεί η δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης.

ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ"Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr