Τιμήθηκε η επέτειος της αγροτικής – λαϊκής εξέγερσης του 1925 στα Τρίκαλα (ΦΩΤΟ)


Με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών τιμήθηκε την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022 η επέτειος της αιματοβαμμένης εξέγερσης αγροτών και πολιτών στις 2 Φεβρουαρίου 1925. Η εκδήλωση του Δήμου Τρικκαίων, όπως ορίζει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφορά στην απόδοση τιμής και στην τήρηση της μνήμης των τρικαλινών που πριν από 97 χρόνια, αγωνίστηκαν και σκοτώθηκαν σε σημείο κοντά στην τότε Νομαρχία. Ο Δήμος Τρικκαίων έχει μετονομάσει πλατεία (στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Ιπποκράτους) σε Πλατεία Αγροτικής και Λαϊκής Εξέγερσης 1925 και κάθε χρόνο διοργανώνει την αντίστοιχη εκδήλωση. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, την κεντρική ομιλία απηύθυνε η υπάλληλος των ΚΕΠ του Δήμου Τρικκαίων κ. Δάφνη Ρίτσα, η οποία περιέγραψε το ιστορικό πλαίσιο και τις αντικειμενικές συνθήκες που κυριαρχούσαν εκείνη την περίοδο, αναφερόμενη ειδικότερα στα γεγονότα της 2ας Φεβρουαρίου 1925 στα Τρίκαλα, που οδήγησαν  στις συμπλοκές και τον θάνατο 7 τρικαλινών πολιτών και τον τραυματισμό άλλων.


Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, από την αντιδήμαρχο Τρικκαίων Εφη Λεβέντη, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδόπουλο, τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Ντίνο Μπάρδα, τον α΄ αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων Δημ. Τσιόλα και τον εκπρόσωπο της Πρωτοβουλίας για την αγροτική εξέγερση, υποναύαρχο Π.Ν. ε.α. Νίκο Γκόγκο.


Παρέστησαν επίσης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Τρικκαίων Κ. Κρεμμύδας και ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, Θ. Χαχάμης, μέλη της Πρωτοβουλίας, καθώς αι πολίτες των Τρικάλων.