Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Ουκρανία για ρωσική εισβολή εντός 48 ωρών



Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν ενημέρωσε τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχετικά με πληροφορίες που θέλουν τη Ρωσία να προετοιμάζεται για εισβολή πλήρους κλίμακας εντός των επόμενων 48 ωρών, ανέφεραν αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ στο Newsweek.

“Ο πρόεδρος της Ουκρανίας έχει λάβει προειδοποίηση ότι η Ρωσία πιθανόν να ξεκινήσει εισβολή εντός 48 ωρών σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ” δήλωσε στο Newsweek Αμερικανός αξιωματούχος που έχει γνώση του θέματος

“Επιπροσθέτως” είπε ο αξιωματούχος των ΗΠΑ “οι αναφορές από παρατηρητές αεροσκαφών δηλώνουν ότι η Ρωσία παραβίασε τον ουκρανικό εναέριο χώρο νωρίτερα σήμερα, καθώς αναγνωριστικά αεροσκάφη φέρεται να πέταξαν για σύντομο χρονικό διάστημα πάνω από την Ουκρανία”.

Πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση Ζελένσκι επιβεβαίωσε στο Newsweek ότι πράγματι έχουν λάβει μία τέτοια προειδοποίηση, αλλά τόνισε ότι αυτή είναι η τρίτη φορά σ’ έναν μήνα που το Κίεβο δέχεται προειδοποίηση να προετοιμαστεί για μεγάλης κλίμακας στρατιωτική δράση έπειτα από εντολή Πούτιν.

“Σίγουρα είναι πιθανό. Ο Πούτιν δεν μπορεί να κρατήσει τόσο στρατό στο πεδίο για πολύ ακόμη” είπε η πηγή.

Το Πεντάγωνο κάνει λόγο για ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, πυραύλους κρουζ και χερσαία εισβολή, σύμφωνα με τον αξιωματούχο των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ”.

Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από δεύτερο αξιωματούχο των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.


Πηγη: enikos.gr


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr