Τρίκαλα: Έριξαν καπνογόνα σε σχολείο – Στο νοσοκομείο τρεις μαθήτριες


Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης σε σχολείο στα Τρίκαλα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα trikalavoice.gr μαθητές έριξαν… καπνογόνα στον ισόγειο, κοινόχρηστο, χώρο του 3ου Λυκείου.  Προκλήθηκε αναστάτωση και από τους πυκνούς καπνούς χρειάστηκε να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Τρικάλων τρεις μαθήτριες οι οποίες παρουσίασαν έντονα συμπτώματα δύσπνοιας.

Μια μαθήτρια έλαβε κατευθείαν εξιτήριο, η δεύτερη παρέμεινε για λίγη ώρα στο τμήμα βραχείας νοσηλείας και στη συνέχεια αποχώρησε, ενώ το τρίτο κορίτσι πιθανότατα θα παραμείνει προληπτικά για νοσηλεία στην παιδιατρική κλινική.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Συλλόγου Καθηγητών του σχολείου. Οι δυο μαθητές που έριξαν τα καπνογόνα εντοπίστηκαν και τους επιβλήθηκε διήμερη αποβολή από το σχολείο. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, το έκαναν για να… γλιτώσουν μάθημα.

Επίσης, ενημερώθηκε και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, στελέχη της οποίας έφτασαν στο σχολείο, ενώ με εντολή της διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Μαρίας-Ελένης Ξυνοπούλου “διερευνώνται τα ακριβή αίτια που οδήγησαν τους μαθητές σ’ αυτήν την ενέργεια”.

Η ίδια δήλωσε στο trikalavoice.gr ότι ζήτησε εκτός από την τιμωρία των μαθητών να ληφθούν και παιδαγωγικά μέτρα, και για τον σκοπό αυτό αύριο θα μεταβεί στο σχολείο για να μιλήσει με μαθητές και καθηγητές ο Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης.