Παπαστεργίου σε Π. Μαρινάκη: Τρεις στοχευμένοι άξονες παρέμβασης για Δ. Τρικκαίων και Αυτοδιοίκηση


Το κοινωνικό κράτος, η πραγματική ανάπτυξη για τους Δήμους και η φοιτητική στέγαση στον Δήμο Τρικκαίων, ήταν το τρίπτυχο των αξόνων που έθεσε ως άμεσες προτεραιότητες ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, στον Γραμματέα  της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλο Μαρινάκη και στον Γραμματέα Οργανωτικού του κόμματος, Στέλιο Κονταδάκη.
Τα ανώτατα στελέχη της ΝΔ επισκέφθηκαν τον κ. Παπαστεργίου στο Δημαρχείο Τρικκαίων την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022, στο πλαίσιο επίσκεψής τους στον νομό Τρικάλων.


Για τους Δήμους


Ο Δήμαρχος Τρικκαίων, σε επίπεδο άμεσων δράσεων για την Αυτοδιοίκηση, έθεσε ως προτεραιότητες, την κοινωνική πολιτική και την πραγματική ανάπτυξη. Για την πρώτη, έφερε ως παράδειγμα τις λειτουργούσες δομές του Δήμου Τρικκαίων (Κέντρο Κοινότητας ως καθετοποιημένη Δομή, Κέντρο Φροντίδας Αστέγων – επισφαλώς στεγαζομένων, για την ακρίβεια) και τις δράσεις που έχουν αναπτυχθεί όλο το προηγούμενο διάστημα. Για το δεύτερο, αναφέρθηκε στην ενίσχυση των επιχειρηματικών πάρκων (μεγαλύτερων ή μικρότερων σε έκταση) που μαζί με τον πρωτογενή τομέα, θα ενισχύσουν τη μεταποίηση και, μέσω των υποδομών, θα επιφέρουν προστιθέμενη αξία στα προϊόντα.


Φοιτητική Στέγη


Για τον Δήμο Τρικκαίων ειδικά, αναφέρθηκε στην ανάγκη εύρεσης λύσης για φοιτητική στέγη, για δύο λόγους: την όξυνση του προβλήματος για φοιτητές/τριες, και το ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μέσω ευρωπαϊκής  χρηματοδότησης, προώθησε τη σχετική λύση για Βόλο και τη Λαμία.
Εκθειάζοντας το έργο της ΣΕΦΑΑΔ με τα δύο της τμήματα στα Τρίκαλα (ΤΕΦΑΑ και Διαιτολογίας – Διατροφολογίας), τόνισε την ανάγκη να ενταχθούν και τα Τρίκαλα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ανέγερσης φοιτητικών εστιών.
Και υπενθύμισε ο κ. Παπαστεργίου, ότι ήδη υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων για παραχώρηση έκτασης, ακριβώς για ανέγερση φοιτητικής εστίας.


Αυτοδιοίκηση

Σε επίπεδο θεμάτων της Αυτοδιοίκησης γενικότερα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρθηκε στον υπάρχοντα εκλογικό νόμο, τονίζοντας ότι όχι μόνο δεν έλυσε κανένα πρόβλημα, αλλά δημιούργησε πολλά στη διοίκηση Δήμων. Και επεσήμανε ότι «στόχος είναι η κυβερνησιμότητα στους Δήμους». Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», που, μαζί με την ενίσχυση από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα δώσει ώθηση σε αναπτυξιακά έργα. 


Δηλώσεις Π. Μαρινάκη

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ συνεχάρη τον κ. Παπαστεργίου και τη δημοτική ομάδα για το «παράδειγμα στον τρόπο άσκησης δημόσιας διοίκησης με σεμνότητα, αποτελεσματικότητα και συναινέσεις». Επίσης, αναφέρθηκε στην εκλογή του κ. Παπαστεργίου στην προεδρία της ΚΕΔΕ, ως δείγμα της εμπιστοσύνης των Δημάρχων στο πρόσωπό του.
Σε επίπεδο κόμματος, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι η ΝΔ είναι ανοικτή στους πολίτες και ότι η πρωτοβουλία που εξελίσσεται, μαζί με τον γραμματέα Οργανωτικού κ. Κονταδάκη, στοχεύει στην ανάδειξη του έργου της κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ειδικά για τα Τρίκαλα, αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα (όπως ο Ε65) και σε άλλα, που προχώρησαν και προχωρούν. Εμφαση, δε, έδωσε στην ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων, τα οποία «δε φοβόμαστε, αλλά μαζί, κράτος, αυτοδιοίκηση και κόμμα επισπεύδουμε την επίλυσή τους. Άλλαξαν πολλά θα αλλάξουν περισσότερα», σημείωσε.
Για δε τους αγρότες, έδωσε μήνυμα για την εύρεση λύσεων σε όλα τα ζητήματα, τονίζοντας τις διαφορές της πολιτικής που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση, με συνέχιση της στήριξης, εν μέσω των δύο παγκόσμιων κρίσεων, της πανδημίας και του κλίματος.
Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι η εκλογή του κ. Μαρινάκη σε αυτό το αξίωμα, δείχνει το όραμα της ΝΔ, ως κόμμα που μεταλλάσσεται, καθώς δεν προτάθηκε παλαιότερο στέλεχος. Και επεσήμανε ότι η ώθηση στο κόμμα δίνεται με ανθρώπους που έχουν διάθεση να αλλάξουν, χωρίς, φυσικά, το θέμα να είναι ηλικιακό.

Δηλώσεις Κονταδάκη

Από την πλευρά του ο Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ, Στέλιος Κονταδάκης, με τη φράση του «η ΝΔ δεν είναι κόμμα των Αθηνών», σκιαγράφησε τον σκοπό της επίσκεψης, καθώς επεσήμανε, ότι «βρισκόμαστε κοντά στον πολίτη». Περιέγραψε, ακόμη, την προτροπή του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, για ενότητα με τον παλμό της κοινωνίας και επίλυση των προβλημάτων που αναδεικνύονται.
Στη συνάντηση παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι Τρικκαίων, Δημήτρης Βασταρούχας, Γιώργος Καταβούτας, Νίκος Σακκάς, ο αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού στην περιφέρεια Θεσσαλίας Μιάλης Μπαγιώτης, ο  πρόεδρος αι ο γραμματέας της ΔΕΕΠ Τρικάλων της ΝΔ, Κώστας Τρέλλης και Γιάνης Κουτσονάσιος αντιστοίχως.