Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η αναβάθμιση του γηπέδου ποδοσφαίρου στις Κοπρισιές Αλοννήσου


Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο εκσυγχρονισμός του γηπέδου ποδοσφαίρου στις Κοπρισιές Αλοννήσου. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού   391.052 ευρώ  χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών  και υλοποιείται από τον Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο  προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογράψει με το Δήμου Αλοννήσου.  Περιλαμβάνει την συμπλήρωση των  υποδομών του γηπέδου  με βοηθητικές εγκαταστάσεις και  ηλεκτροφωτισμό.

«Θέλουμε η σωματική άσκηση να μπει στην καθημερινότητα κάθε πολίτη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, γι αυτό και δημιουργούμε ένα  υποστηρικτικό περιβάλλον,  κατασκευάζοντας νέες υποδομές, αναβαθμίζοντας υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις και αποδίδοντας σε πολίτες και Ερασιτεχνικά Σωματεία  σύγχρονους, λειτουργικούς και ασφαλείς χώρους άθλησης» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.  «Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη,  τον Δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη και τις υπηρεσίες μας,  αξιοποιούμε  πόρους του προγράμματος Φιλόδημος για ένα έργο ουσίας που δίνει δημιουργική διέξοδο στη νεολαία και  σε όλους τους αθλούμενους στο  νησί» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.  

Οι εργασίες αναβάθμισης

- Κατασκευή βοηθητικών εγκαταστάσεων στο χώρο του γηπέδου (χώροι υγιεινής, αποδυτήρια, γραφεία, αποθήκες κλπ). Προβλέπεται η κατασκευή ισόγειου κτιρίου  με δυο διακριτές πτέρυγες με μονοκλινείς στέγες στις οποίες βρίσκονται οι χώροι των αποδυτηρίων. Ο κεντρικός πυρήνας που συνδέει τις δυο πτέρυγες περιλαμβάνει τις λειτουργίες αποδυτηρίου διαιτητών, γραφείου διοίκησης και ιατρείου, καθώς και διαδρόμους κίνησης. Η είσοδος στεγάζεται από μεταλλικό στέγαστρο στη βόρεια όψη, προς το δρόμο, καθώς και προβλέπεται είσοδος-έξοδος προς το χώρο του στίβου. Προβλέπονται 31 θέσεις στάθμευσης εκ των οποίων 2 θέσεις στάθμευσης Ασθενοφόρου -Πυροσβεστικού Οχήματος και 6 ΑΜΕΑ. Επίσης προβλέπεται διάστρωση με χαλίκι η αυτοεπιπεδούμενο  τσιμέντο των οδεύσεων προς τους χώρους στάθμευσης, η απαιτούμενη ράμπα καθόδου στον χώρο ανατολικά του γηπέδου και φύτευση δέντρων. Το κτίσμα σε σχέση με το διαμορφωμένο φυσικό και οικιστικό περιβάλλον εντάσσεται πλήρως σεβόμενο τον χαρακτήρα της περιοχής.

-Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου ποδόσφαιρου Αλοννήσου

 Εγκαθίσταται  ηλεκτροφωτισμός, κατάλληλος για την επιμήκυνση των ωρών προπόνησης και τη διεξαγωγή αγώνων ερασιτεχνικής κατηγορίας. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η εγκατάσταση τεσσάρων (4) γαλβανισμένων σιδηροϊστών 16m, στις δύο μεγάλες πλευρές του πλαγίου με έξι (6) προβολείς LED στον καθένα.