Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας: Δύο νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στη Συλλογή Κατσίγρα


ΔΥΟ ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 

ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΤΣΙΓΡΑ 

 «Τέχνης αφηγήσεις: ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΙΔΗΣ»

&

«ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΣΕ ΤΟΠΙΟ ΜΑΓΙΚΟ..»

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας- Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα συνεχίζοντας την παραγωγή εκπαιδευτικών δράσεων, έχει σχεδιάσει και προτείνει δύο νέα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα, στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάδειξης του μουσείου από απλό μεταδότη γνώσεων σε οργανισμό με άμεση κοινωνική δράση. Τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι: α) «Τέχνης αφηγήσεις: ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΙΔΗΣ» για παιδιά ηλικίας από 10 έως 12 ετών και β) «ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΣΕ ΤΟΠΙΟ ΜΑΓΙΚΟ..» για παιδιά ηλικίας από 6 έως 9 ετών. 

Κατά τα διάρκεια των μουσειοπαιδαγωγικών δράσεων τα παιδιά θα έχουν αφενός την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο του ζωγράφου Θεόφραστου Τριανταφυλλίδη, να έρθουν αφετέρου σε επαφή με χαρακτηριστικά έργα τοπιογραφίας της Μόνιμης συλλογής Κατσίγρα, μέσα από δραστηριότητες που θέτουν τα παιδιά στο κέντρο της μουσειακής εκπαιδευτικής διαδικασίας προκειμένου να αφομοιώσουν την  γνώση ενεργά και βιωματικά. Οι συμμετέχοντες καλούνται να πρωταγωνιστήσουν στα έργα και να εκφράσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Δεδομένων των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών και των περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Κατά την είσοδο στο μουσείο τα παιδιά θα πρέπει να προσκομίσουν self-test 24ώρου.


Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν ως εξής:

-Κυριακή 13 Φεβρουαρίου ώρα 11:30 «Τέχνης αφηγήσεις: ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΙΔΗΣ» για παιδιά ηλικίας από 10 έως 12 ετών

-Κυριακή 20 Φεβρουαρίου ώρα 11:30 «ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΣΕ ΤΟΠΙΟ ΜΑΓΙΚΟ..» για παιδιά ηλικίας από 6 έως 9 ετών.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δηλώσεις συμμετοχής ή πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2410623615 

Ώρες επικοινωνίας από 09:00-13:00, κ. Παρασκευή Αρχοντούλη

Διάρκεια δράσης : μιάμιση ώρα

 

*Τα ίδια προγράμματα μπορούν να υλοποιηθούν και σε σχολικές ομάδες κατόπιν συνεννόησης στα ίδια τηλέφωνα επικοινωνίας.Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr