Οπαδική βία στα Τρίκαλα: Χτύπησαν και αφαίρεσαν τσαντάκι από ανήλικο


Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, ένας άνδρας, κατηγορούμενος για ληστεία σε βάρος ανήλικου  και παραβίαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού.

Ειδικότερα, προχθές το βράδυ σε οδό της πόλης, άτομα κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του ανήλικου, ο οποίος, φοβούμενος για τη σωματική του ακεραιότητα, προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας.

Ωστόσο, οι δράστες τον καταδίωξαν και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, ενώ, αφού τον ρώτησαν για τις οπαδικές του προτιμήσεις, τον χτύπησαν στο σώμα και του αφαίρεσαν ένα τσαντάκι που περιείχε το κινητό του τηλέφωνο, το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και κλειδιά.

Ο ανήλικος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Από την έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας, αλλά και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του δράστη, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο βρέθηκε καθ’ υπόδειξη του δράστη και αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη δύο κασκόλ αθλητικού συλλόγου και το κινητό τηλέφωνο του δράστη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.