Ημέρα της Γυναίκας με δράσεις από το Κέντρο Συμβουλευτικής του Δήμου Τρικκαίων


Την Ημέρα της Γυναίκας, ως αφορμή για ενίσχυση της ευαισθητοποίησης των τρικαλινών σε θέματα βίας, αλλά και ως φόρος τιμής στους αγώνες για τη γυναίκα, επέλεξε το Κέντρο Συμβουλευτικής του Δήμου Τρικκαίων για έναρξη εκδηλώσεων.


Την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022, το Κέντρο παρέμεινε ανοιχτό για κάθε πολίτη που ήθελε να ενημερωθεί και να διαπιστώσει από κοντά, το έργο του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών. Η δράση Open Day- γνωριμία με τους πολίτες είχε ως στόχο, το «να δοθεί από κοινού με τους πολίτες των Τρικάλων, ένα ηχηρό μήνυμα ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ και να τιμηθεί με αυτόν τον τρόπο, ο αγώνας που δίνουν οι γυναίκες καθημερινά μέσα από τους πολλαπλούς τους ρόλους για να κατακτήσουν την ισότητα, την ελευθερία και το σεβασμό. Ταυτοχρόνως, επιχειρείται να διατηρηθεί η μνήμη όλων, όσα το τελευταίο διάστημα απασχόλησαν την επικαιρότητα με γυναίκες που δεν είναι πια μαζί μας».


Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής μέριμνας Νίκος Σακκάς, επισκεπτόμενος το Κέντρο, επεσήμανε ότι «τη σημερινή ημέρα το Κέντρο αναδεικνύει τις δράσεις του ενάντια στη βία κατά γυναικών και είναι σημαντική η προσπάθεια που ήδη γίνεται, με σημαντικά αποτελέσματα». Η πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων Σοφία Αλεστά τόνισε πόση σημασία έχει «για κάθε γυναίκα, για κάθε τρικαλινή, το να μπορεί να απευθύνεται σε δομή του Δήμου μας για ζητήματα βίας»

 Το απόγευμα είχε προγραμματιστεί η συμμετοχή του Δήμου Τρικκαίων και του Συμβουλευτικού Κέντρου σε πανελλήνια ταυτόχρονη διαδικτυακή δράση από το Κίνημα «Strong me»  για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ. Μέσω της δράσης, 30 δήμοι, οργανώσεις και συλλογικότητες απηύθυναν μήνυμα για την ανάγκη εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών και των γυναικοκτονιών.  


Επίσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών θα συμμετέχει με την παρουσία περιπτέρου στον 13ο Ημιμαραθώνιο «Θανάσης Σταμόπουλος». Μέσω του περιπτέρου θα παρέχεται έντυπο ενημερωτικό υλικό προς αθλητές/τριες και πολίτες, καθώς η φετινή διοργάνωση του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών.  


Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Τρικκαίων παρέχει ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες κοινωνικής, ψυχολογικής, νομικής και εργασιακής συμβουλευτικής σε γυναίκες θύματα κάθε είδους βίας ή πολλαπλών διακρίσεων, στεγάζεται στην πόλη των Τρικάλων, επί της οδού Θεοδοσοπούλου και Τζουμαγιάς ( κτίριο Ε ΚΑΠΗ-έναντι ΔΕΗ) και υλοποιείται στο πλαίσιο της Ενταγμένης Πράξης «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στη Θεσσαλία/Δήμος Τρικκαίων », με Κωδικό ΟΠΣ 5000586 του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΠ) « Θεσσαλία 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).