Συντηρεί και στερεώνει τη σήραγγα Αγίας Κυριακής η Περιφέρεια Θεσσαλίας


Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου και ξεκινούν οι εργασίες για τη συντήρηση και στερέωση της σήραγγας Αγίας Κυριακής στην εθνική οδό Τρικάλων – Άρτας. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ και περιλαμβάνει ενίσχυση της θεμελίωσης του τεχνικού έργου στην είσοδο της σήραγγας και  έργα προστασίας του Κέντρου Ελέγχου από βραχοπτώσεις και κατολισθήσεις.

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες υλοποιούμε ένα ακόμη έργο για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο δίκτυο αρμοδιότητας μας. Ενισχύουμε την ασφαλή διέλευση της σήραγγας της Αγίας Κυριακής κατασκευάζοντας φράχτη ανάσχεσης για προστασία από κατολισθητικά φαινόμενα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Τεχνική Περιγραφή

Προβλέπονται εργασίες καθαίρεσης των υφιστάμενων πεζοδρομίων, τεχνικά έργα (φρεατοπάσσαλοι, ανακατασκευή των πεζοδρομίων εντός της σήραγγας καθώς και βαφή αυτής, φράχτης ανάσχεσης κατολισθήσεων) και έργα σήμανσης – ασφάλειας με τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας.