Δήμος Λαρισαιων: Ξεκίνησαν εργασίες αποτύπωσης στην οικία Γερολυμάτου στην οδό Σεφέρη


  • Θα ακολουθήσει η αναστύλωση και η επανάχρηση του κτιρίου με χρηματοδότηση 274 χλδ ευρώ από χρηματοδοτικό πρόγραμμα


Ξεκίνησαν από το Δήμο Λαρισαίων οι εργασίες τρισδιάστατης αποτύπωσης του διατηρητέου κτιρίου «οικία Γερολυμάτου» στην οδό Σεφέρη. Οι εργασίες αυτές αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την προκήρυξη του έργου. Όπως είναι γνωστό, το έργο έχει ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον, Αειφόρος Ανάπτυξη - Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α με προυπολογισμό 274.252,17 εκ οποίων 30.000 θα διατεθούν για τια αναγκαίες εργασίες αποτυπωσης.


Το διατηρητέο κτήριο επί της οδού Σεφέρη συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά κτηρίου με ιστορικό, πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, Είναι ένα από τα τελευταία δείγματα της αρχιτεκτονικής των ελληνικών σπιτιών που διατηρούσαν στη Λάρισα οι ευκατάστατοι έμποροι πριν από την προσάρτηση του 1881 (έτος απελευθέρωσης της πόλης από τους Τούρκους) του οποίου η πρότερη χρήση και δραστηριότητα έχει εγκαταλειφθεί και που – με την ευκαιρία χρηματοδότησης στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης - θα επαναχρησιμοποιηθεί.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την αναστήλωση του κτιρίου και τη μετατροπή του σ’  επισκέψιμη μουσειακή οικία της την οθωμανικής περιόδου.

Παρόντες στην έναρξη των εργασιών αποτύπωσης ήταν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων Γ. Σούλτης και ο αν. προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Θαν. Πατσιούρας.



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr