Δήμος Λαρισαίων: Βιωματικό εργαστήριο για την διαχείριση του χρόνιου πόνου


Το Πανεπιστήμιο των Πολιτών σε συνεργασία με την Αναισθησιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, και το THESYS Κέντρο Συστημικής Θεραπείας ανακοινώνουν την έναρξη του 6ου κύκλου του Επιμορφωτικού Προγράμματος με τίτλο «Μαθαίνουμε για την Υγεία” με θέμα “ “Βιωματικό εργαστήριο για τη διαχείριση του χρόνιου πόνου”. 

Ποια είναι τα είδη χρόνιου πόνου;

Ποιες είναι οι κατάλληλες θεραπείες τους;

Ποιες συμπληρωματικές θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά;

Ποιος είναι ο ρόλος της διατροφής;

Αυτά τα σημαντικά ερωτήματα θα συζητηθούν αυτή την Παρασκευή 01 Απριλίου 2022, ώρες 18:00-21:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΔΕΥΑΛ.

Το εργαστήριο περιλαμβάνει βιωματική εκπαίδευση σε ομάδες με αξιοποίηση της Μουσικοθεραπείας, του Ηλεκτροβελονισμού, της Θεραπευτικής Μάλαξης και της Άσκησης.

Απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας που φροντίζουν άτομα που βιώνουν χρόνιο πόνο. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οργάνωση: Δημητριάδης Δημήτρης DDS, PhD, M.Sc.: Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, υπεύθυνος του Θεματικού Πεδίου 9-Πρόληψη & Αγωγή Υγείας του ΠτΠ Λάρισα Πόλη που Μαθαίνει

Συντονισμός: Αρναούτογλου Ελένη-Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας ΠΓΝ Λάρισας

Εισηγήτριες: Αρναούτογλου Ελένη-Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας ΠΓΝ Λάρισας, Μπαρέκα Μεταξία-Επίκουρη Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας ΠΓΝ Λάρισας, Πετσίτη Αργυρώ- Διευθύντρια Αναισθησιολογίας,  Νταλούκα Μαρία Επιμελήτρια Β΄ Αναισθησιολογίας

Βιωματικό εργαστήριο: Νίκα Γεωργία-Μουσικοπαιδαγωγός, 8ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, Μουσικοθεραπεύτρια,  Χαραλαμπίδου Αλεξάνδρα Διευθύντρια Αναισθησιολογίας, Μπουζιά Κατερίνα- Επιμελήτρια Α΄ Αναισθησιολογίας, Παπανικολάου Φωτεινή- Καθηγήτρια Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αποκατάστασης, Θεραπεύτρια μάλαξης, Ακαδημαϊκή Υπότροφος του Τμήματος Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κουτσοθύμιου Κατερίνα- Επιμελήτρια Α΄ Αναισθησιολογίας ΠΓΝ Λάρισας, Νταλούκα Μαρία- Επιμελήτρια Β΄ Αναισθησιολογίας, Αρναούτογλου Χριστίνα Διευθύντρια Ορθοπεδικής ΠΓΝ Λάρισας. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου των Πολιτών:

https://learninglarissa2016.wordpress.com/ptp_page1/

Για εγγραφές:

https://docs.google.com/forms/d/1rRrZZegHK9pdhjAnp-IC-RQwFuUIQ0i8DiQWB0l3WD4/edit


Οι εκπαιδευόμενοι υποχρεούνται να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού έναντι του COVID-19 ή βεβαίωση νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή  βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου (rapid test ή PCR) που διενεργείται έως και σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν από κάθε εκπαιδευτική συνάντηση. (ΚΥΑ Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.55254 (ΦΕΚ 4187/Β’/10.09.2021))

Την ευθύνη για  την υλοποίηση του προγράμματος έχει το τμήμα Δια βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών δράσεων του Δήμου Λαρισαίων. Ο Κύκλος Μάθησης «Μαθαίνουμε για την Υγεία» εντάσσεται στις δράσεις για την προώθηση της φιλοσοφίας της δια βίου μάθησης στο πλαίσιο της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει».


Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410680249, 2410680250 (Τμήμα Δια Βίου Μάθησης)

E-mail: learning-city@larissa.gov.gr

webpage: https://learninglarissa2016.wordpress.com/ptp_page1/

facebook: https://www.facebook.com/learninglarissa2016




Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr