Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας: Αντικατάσταση των παλαιών υπηρεσιακών αυτοκινήτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας με νέα


Αντικατάσταση των παλαιών υπηρεσιακών αυτοκινήτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας με νέα

Τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο σύνολό τους υπερβαίνουν την 20ετία από την πρώτη ημερομηνία κυκλοφορίας τους, έχοντας διανύσει πολλές εκατοντάδες  χιλιομέτρων και με ανάγκες συνεχών επισκευών. Πολλές φορές υπάρχουν προβλήματα κατά την οδήγησή τους και πλέον η διατήρησή τους είναι ασύμφορη οικονομικά και επικίνδυνη για τους επιβαίνοντες. Η κατάσταση, πλέον, έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν είναι δυνατό με ακατάλληλα οχήματα - σε ορισμένα δεν λειτουργεί η θέρμανση- που έχουν διανύσει τον ωφέλιμο χρόνο ζωής τους εργαζόμενοι να βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή παλεύοντας να εξυπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο σε αποχιονισμούς, σε αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, σε διενέργεια ελέγχων επιχειρήσεων, στην εξυπηρέτηση του συνόλου της αγροτικής και κτηνοτροφικής οικονομίας της Θεσσαλίας. Η ασφάλεια των μετακινούμενων εργαζομένων της Περιφέρειας Θεσσαλίας οφείλει και πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής.

Η προμήθεια νέων υπηρεσιακών αυτοκινήτων που θα καλύπτουν τις τρέχουσες και τις μελλοντικές ανάγκες της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι απαραίτητη. Πρόκειται, άλλωστε, για ένα από τα πρωταρχικά ζητήματα που θέσαμε στον Περιφερειάρχη κατά την εθιμοτυπική συνάντηση μας το Νοέμβριο του 2021. Είναι απαράδεκτο η Περιφέρεια Θεσσαλίας, πρωτοπόρος και βραβευμένη στην πράσινη ανάπτυξη και στην ηλεκτροκίνηση, να συντηρεί για τις ανάγκες των εργαζομένων της ενεργοβόρα οχήματα μη φιλικά προς το περιβάλλον.

Ζητούμε την άμεση εκκίνηση όλων των διαδικασιών με σκοπό την αντικατάσταση του συνόλου των παλαιών αυτοκινήτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας με νέα σύγχρονα αυτοκίνητα που θα καλύπτουν τις ανάγκες των υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η ζωή και η ασφάλεια των εργαζομένων της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι αδιαπραγμάτευτη