Βόλος: Επιτέθηκε με σπασμένο τζάμι στον αδελφό του και παραπέμπεται για κακούργημα


Την παραπομπή 45χρονου για κακούργημα προτείνει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών στον Βόλο, αναφορικά με την υπόθεση τραυματισμού του αδελφού του με σπασμένο τζάμι, που είχε απασχολήσει τον περασμένο Δεκέμβριο την τοπική κοινωνία.

Η πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου αναφέρει πως ο 45χρονος από το Νότιο Πήλιο πρέπει να παραπεμφθεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Κακουργιοδικείο), με τις κατηγορίες της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της ενδοοικογενειακής απειλής και της φθοράς ξένης περιουσίας κατ’ εξακολούθηση.

Ο κατηγορούμενος, που είναι προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού, στην απολογία του στον ανακριτή είχε αρνηθεί τις κατηγορίες που του αποδίδονται, λέγοντας ότι ο αδελφός του είχε αυτοτραυματιστεί και ότι τον είχε καταγγείλει λόγω οικογενειακών προστριβών.

Ο καβγάς και ο τραυματισμός

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 23 Δεκεμβρίου 2021 και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 45χρονος – που έχει απασχολήσει τις αρχές και άλλες φορές για ενδοοικογενειακά επεισόδια – τραυμάτισε τον αδελφό του στην παλάμη, με ένα κομμάτι γυαλί από τζάμι παραθύρου, που έσπασε με πέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας e-thessalia.gr, ο αδελφός του, 45 χρόνων επίσης, προσπάθησε να βάλει ένα τέλος στον καβγά, που είχε με τη μητέρα τους ο 45χρονος δράστης, απειλώντας τους ότι θα τους κάψει.

Βόλος- δικαστήριο

Τελικά, κλήθηκε η Αστυνομία και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Νοτίου Πηλίου. Ο κατηγορούμενος πάντως, αρνείται το γεγονός και υποστηρίζει πως ο αδελφός του αυτοτραυματίστηκε κατά λάθος, αλλά κατήγγειλε τον ίδιο, γιατί θέλει να τον εκδικηθεί.

Να σημειωθεί πως, πριν το επεισόδιο, τον Νοέμβριο του 2021, ο 45χρονος φέρεται να είχε αποπειραθεί να βάλει φωτιά στο σπίτι, όπου διαμένει ο αδελφός του με τη μητέρα τους. Την ημέρα του επεισοδίου ο δράστης φέρεται να είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έσπασε το παράθυρο του σπιτιού με πέτρα, άρπαξε το γυαλί και επιτέθηκε με αυτό στον αδελφό του, τραυματίζοντάς τον στο χέρι.

Ο 45χρονος είχε συλληφθεί και είχε μεταφερθεί στο Τμήμα σε έξαλλη κατάσταση, φωνάζοντας «θα σας καθαρίσω όλους» και απειλώντας τον αδερφό του και τη μητέρα του.