Με πινέλα και μεράκι το ηχηρό μήνυμα των παιδιών από τα Τρίκαλα για την ειρήνη


Πινέλα και φαντασία αρκούσαν, για τα μικρά (και μεγαλύτερα) παιδιά του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Δήμου Τρικκαίων. Με καθοδήγηση από την υπεύθυνη του Εργαστηρίου, εικαστικό - εκπαιδευτικό κ. Ελ. Τσιλιλή, προετοίμασαν έργα τους και το απόγευμα της παραμονής του εορτασμού της εθνικής επετείου (24 Μαρτίου 2022), παρουσίασαν τα έργα αυτά σε φίλους/ες και συγγενείς.

 
Και όχι μόνο αυτό.
Επί τόπου, στον χώρο του Δίδυμου Οθωμανικού Λουτρού (ισόγειο Μουσείο Τσιτσάνη), ανήμερα των εγκαινίων της έκθεσης, δημιούργησαν νέα έργα, είδαν ξανά στο καβαλέτο την άποψή τους για την ειρήνη.


Μαζί τους, και οι φιλοξενούμενοι/ες του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» του Δήμου Τρικκαίων (β βάρδια), που εντρύφησαν στον τρόπο με τον οποίο η ευχή για ειρήνη μεταφέρεται στο χαρτί, με μπογιές και αγάπη.


Γονείς, κηδεμόνες, φίλοι/ες, πολίτες, απόλαυσαν τα έργα και χάρηκαν με τις δημιουργίες των μικρών, κατά βάση, παιδιών.


Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου στον ολιγόλεπτο χαιρετισμό του επεσήμανε ότι, όπως και η υγεία (με δεδομένη την πανδημία), έτσι και η ειρήνη, δεν είναι δεδομένα. Και ζήτησε να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα, μέσω ακριβώς αυτής (και αυτής) της δράσης. η δε πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων, στο οποίο υπάγεται το Εργαστήρι, Σοφία Αλεστά, σημείωσε ότι «μιλάμε μέσω των έργων αυτών, δίνουμε το μήνυμα ότι “Ειρήνη σημαίνει Πολιτισμός”».


Παραβρέθηκαν η αντιδήμαρχος Εφη Λεβέντη, ο αντιπρόεδρος του μουσείου Τσιτσάνη Μιχ. Λάππας και η τ. αντιδήμαρχος Βασιλένα Μητσιάδη.