Κιτ ρομποτικής από τον Δ. Τρικκαίων και σε νηπιαγωγεία των Τρικάλων


Με 4 κιτ ρομποτικής για νήπια, ενισχύεται η προσπάθεια του Δήμου Τρικκαίων να συμβάλει στην εισαγωγή του STEM στα σχολεία. Η δωρεά των 4 κιτ ρομποτικής - συνέχεια ανάλογου προγράμματος πριν 5 χρόνια, με 200 κιτ σε Δημοτικά, Γυμνάσια και λύκεια - ενισχύει την καινοτομία. Κάτι που επεσήμανε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου στον χαιρετισμό του, το απόγευμα της Τετάρτης 23 Μαρτίου 2022 στο Μουσείο Τσιτσάνη, τονίζοντας γενικότερα τον τρόπο σκέψης που αναπτύσσεται με τη ρομποτική και ειδικότερα τη χρήση της φιλοσοφίας STEM.


Η αντιδήμαρχος Παιδείας Εφη Λεβέντη ανέφερε ότι ο Δήμος Τρικκαίων βρίσκεται δίπλα στην εκπαιδευτική διαδικασία και στηρίζει προσπάθειες για ενίσχυσή της με νέες πρωτοβουλίες. Ο οικοδεσπότης, αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη, Μιχάλης Λάππας, επεσήμανε τη σημασία της καινοτομίας και στην εκπαίδευση, μέσω της συγκεκριμένης δράσης, ενώ, λόγω απουσίας, χαιρετισμό απέστειλε ο  προϊστάμενος της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Χρ. Τρικάλης.


Η παράδοση των κιτ έγινε από τον Δήμαρχο Τρικκαίων σε εκπροσώπους 4 νηπιαγωγείων των Τρικάλων (11ο, 23ο, Κρηνίτσας και Φλαμουλίου), που είχαν ανταποκριθεί σε ανάλογη πρωτοβουλία το περασμένο φθινόπωρο. Συνέχεια αυτής της πρωτοβουλίας ήταν η ενίσχυση των νηπιαγωγείων από τον Δήμο Τρικκαίων.

 
Σημειώνεται ότι η εκδήλωση είχε εκπαιδευτικό περιεχόμενο ουσίας, καθώς ο δρ. Σπ. Κούριας, συμβασιούχος διδάσκων στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παρουσίασε στοιχεία και δεδομένα αναφορικά με τη χρήση της ρομποτικής και γενικότερα του συγκεκριμένου τρόπου σκέψης στα παιδιά προσχολικής ηλικίας.