Μαθήματα ΚΟΚ σε μαθητές/τριες Ρομά στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Δ. Τρικκαίων


Βασικά στοιχεία και σήματα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας διδάχθηκαν μαθητές και μαθήτριες Ρομά στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Τρικκαίων. Στο πλαίσιο εκπαιδευτικής δράσης βιωματικού χαρακτήρα από το 18ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων και το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Τρικάλων, μετέβησαν την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022 στο Πάρκο.
Εκεί, στον χώρο που διατηρεί για μαθητές και μαθήτριες ο Δήμος Τρικκαίων, ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο του Πάρκου κ. Ηλία Ζιντζόβα για τη σωστή συμπεριφορά των πεζών και των ποδηλατών, για τις διαβάσεις, τα σήματα, τα σημεία προσοχής στους δρόμους.


Σκοπός της δράσης ήταν εξάλλου, οι μαθητές/τριες να ενημερωθούν και να λάβουν βασικές γνώσεις για την ασφαλή κυκλοφορία στους δρόμους και τα πεζοδρόμια ως πεζοί και ποδηλάτες, και να κατανοήσουν βασικούς κανόνες οδικής κυκλοφορίας και οδικής συμπεριφοράς.

 
Στη δράση συμμετείχαν η εκπαιδευτικός του Παραρτήματος Ρομά Κέντρου Κοινότητας Τρικάλων κ. Γκούμπλια, οι εκπαιδευτικοί του 18ου Δημοτικού, κ.κ. Αβραάμ, Γούλας, Τσιόκα, Πουλιανίτη, Χαϊντούτη, Βουρίκη, Καλτσούδας και η κοινωνική λειτουργός του σχολείου κ. Μπαλάκη.