ΣΥΡΙΖΑ: "Ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη η παρακρατική πρακτική παρακολούθησης δημοσιογράφων"



Ευθύνη της κυβέρνησης θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι η καταγγελθείσα από τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του. Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα, η οποία αναφέρει:

“Σήμερα η δημοκρατία στη χώρα μας δέχτηκε ένα σημαντικό πλήγμα. Η αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ ζήτησε την παρακολούθηση του κινητού του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη συνιστά σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων. Πρόκειται για μια πρωτοφανή υπόθεση παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Στο όνομα της «εθνικής ασφάλειας» η ΕΥΠ παρακολουθούσε την έρευνα ενός δημοσιογράφου για τις δραστηριότητες συστημικών τραπεζών. Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι διπλή. Πρώτον γιατί έχει μετατρέψει συνειδητά την ΕΥΠ σε οργανισμό εξυπηρέτησης κάθε λογής συμφερόντων. Δεύτερον γιατί για μέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενσυνείδητα, παραπλανούσε την κοινή γνώμη κάνοντας λόγο για «ιδιωτική παρακολούθηση».

Αυτό είναι το περίφημο «επιτελικό» κράτος: παρακρατικές πρακτικές, παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και ασύστολα ψέματα δίχως ίχνος ντροπής. Ως εδώ! Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαιτεί άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και αναμένει τις παραιτήσεις όσων εμπλέκονται στη δυσώδη αυτή ιστορία.”


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr