Πολιτική «θύελλα» για τον ομογενή του Τάγματος Αζόφ στην ομιλία Ζελένσκι στην Ελληνική Βουλή



Πολιτική «θύελλα» έχει ξεσπάσει μετά το βίντεο που προβλήθηκε στη Βουλή κατά την ομιλία του Ουκρανού Προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο οποίο Ελληνοουκρανός δήλωσε ότι μάχεται με το «Τάγμα Αζόφ».

Από το Γραφείο του Προέδρου της Βουλής είπαν ότι ενημερώθηκαν για τις δηλώσεις των δύο ομογενών δέκα λεπτά πριν από την ομιλία Ζελένσκι, χωρίς περαιτέρω πληροφόρηση.

Η Βουλή θα ζητήσει το πρωτότυπο υλικό της απομαγνητοφώνησης της ομιλίας του στρατιώτη, ο οποίος μίλησε για τάγμα Αζόφ. Το γραφείο του προέδρου της Βουλής μιλά για προϊόν διερμηνείας και όχι μετάφρασης καθώς στην απόδοση στα ελληνικά παρεμβάλλονταν δυο μεταφραστές. Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν πάντως ως αξιοπερίεργο ένα μέλος του τάγματος Αζόφ να καταφέρεται κατά των ναζιστών με αναφορές στον παππού του που πολέμησε στον Β παγκόσμιο πόλεμο.

Τσίπρας: Ιστορική ντροπή η ομιλία μελών του Τάγματος Αζόφ στη Βουλή – Την απόλυτη ευθύνη φέρει ο Πρωθυπουργός

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε και την αντίδραση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  έκανε λόγο για ιστορική ντροπή. «Οι ναζί όμως δεν μπορεί να έχουν τον λόγο στη Βουλή» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα αναφέρει τα εξής:

«Η ομιλία μελών του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ στη Βουλή των Ελλήνων αποτελεί πρόκληση.  Την απόλυτη ευθύνη φέρει ο Πρωθυπουργός. Μίλησε για ιστορική ημέρα αλλά είναι ιστορική ντροπή. Η αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό είναι δεδομένη. Οι ναζί όμως δεν μπορεί να έχουν τον λόγο στη Βουλή».

Γεροβασίλη: Απαράδεκτο που μίλησε στη Βουλή μέλος του Τάγματος Αζόφ

Σε δήλωσή της η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ναι μεν συμπαρίσταται στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι αλλά είπε ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι μίλησε στη Βουλή μέλος του Τάγματος Αζόφ.

«Ακούσαμε σήμερα με σεβασμό και αλληλεγγύη το δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο της Ουκρανίας, κ. Ζελένσκι, ο οποίος αντιστέκεται στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας. Από εκεί και μετά όμως, είναι απαράδεκτο ότι σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο απευθύνθηκε μαζί με τον Πρόεδρο Ζελένσκι, μέλος του Τάγματος Αζόφ. Σε λίγη ώρα έχουμε Διάσκεψη των Προέδρων και θα ζητηθούν εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Τασούλα, αν ήταν ενημέρος, αν συμφώνησε. Διότι νομίζω ότι αυτό αποτελεί μεγάλο ατόπημα» είπε η κα Γεροβασίλη.

Σημειώνεται ότι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής σε ένδειξη διαμαρτυρίας την ώρα που μιλούσαν οι Αζόφ. Αποχώρησαν οι Νίκος Φίλης, Θοδωρής Δρίτσας, Γιάννης Γκιόλιας και Γιώργος Βαρεμένος.

Δυσαρέσκεια Σαμαρά: Ήταν μεγάλο λάθος αυτό που έγινε

Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Σαμαράς εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι μίλησε ενώπιον των Ελλήνων βουλευτών ο στρατιωτικός που αυτοπροσδιορίστηκε ως μαχητής του Τάγματος Αζόφ.

«Μεγάλο λάθος αυτό που έγινε» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην Πρωθυπουργός.

Σκανδαλίδης (ΚΙΝΑΛ): Δεν μου προξένησε καθόλου καλή εντύπωση

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Κώστας Σκανδαλίδης είπε ότι η ομιλία Ζελένσκι ανέδειξε τον ηγέτη μιας χώρας που μάχεται υπέρ της ανεξαρτησίας και κυριαρχίας της, έθεσε όμως και το ερώτημα στον Πρόεδρο της Βουλής, “εάν η παρέμβαση των δύο Ουκρανών, που έγινε στο ενδιάμεσο της ομιλίας του κ. Ζελένσκι, ήταν σε συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση ή όχι.

“Δεν μου προξένησε καθόλου καλή εντύπωση. Ήρθαμε να ακούσουμε την τοποθέτηση του προέδρου Ουκρανίας και όχι την τοποθέτηση του οποιουδήποτε άλλου” είπε ο κ. Σκανδαλίδης.

ΚΚΕ: Ντράπηκε και η ντροπή

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ για τα όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή. Σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ντράπηκε και η ντροπή σήμερα στη Βουλή και την ομιλία Ζελένσκι, με τα κόμματα του ΝΑΤΟϊκού τόξου να χειροκροτάνε τους ναζί του τάγματος Αζόφ, επειδή αυτό επιβάλλουν οι ΝΑΤΟϊκές οδηγίες και δεσμεύσεις. Απόλυτη δικαίωση για τη στάση του ΚΚΕ!».

Μυλωνάκης (Ελληνική Λύση): Νομιμοποίησε το ναζιστικό Τάγμα Αζόφ

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αντώνης Μυλωνάκης δήλωσε στον λογαριασμό του στο twitter:

«Το ολοκαύτωμα του ελληνικού Κοινοβουλίου είναι γεγονός μετά την ομιλία του Ουκρανού Προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι» και πρόσθεσε:

«Νομιμομοποίησε το ναζιστικό τάγμα Αζόφ το τρίπολο ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ. Ντροπή τους».

ΜέΡΑ25: Απόλυτος εξευτελισμός

Από την πλευρά του το ΜεΡΑ25 ανακοίνωσε ότι μοναδικός του εκπρόσωπος στη Βουλή, Γιώργος Λογιάδης κατά την ομιλία Ζελένσκι αποχώρησε άμεσα από την αίθουσα της Βουλής μόλις έγινε αντιληπτό πως μέλη του Τάγματος Αζόφ πήραν τον λόγο.

«Το ΜέΡΑ25 είναι αλληλέγγυο στον Ουκρανικό Λαό, όχι στο ναζιστικό Τάγμα Αζόφ!» προσθέτει το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.

Σε ανακοίνωσή του, δε, το ΜεΡΑ25 χαρακτηρίζει απαράδεκτο, καταδικαστέο, και απόλυτο εξευτελισμό ό, τι συνέβη στη Βουλή καταγγέλλοντας ότι «συνέβη με την πλήρη κάλυψη και ανοχή του Προέδρου της Βουλής και της Κυβέρνησης αλλά και όλων όσοι παρέμειναν στην αίθουσα».

Τι είπε ο ομογενής – μέλος του Τάγματος Αζόφ

Ο συγκεκριμένος ομογενής- μέλος του Τάγματος Αζόφ είπε χαρακτηριστικά:

«Απευθύνομαι σε σας ως Έλληνας στην καταγωγή, λέγομαι Μιχαήλ. Ο παππούς μου πολέμησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο τους Ναζί και τραυματίστηκε 3 φορές. Εγώ γεννήθηκα στη Μαριούπολη και συμμετέχω στον πόλεμο κατά των Ρώσων ναζιστών».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι «δεν θα μιλήσω για τις δυσκολίες που έχουμε στην ουκρανική άμυνα, συμμετέχοντας στο τάγμα Αζόφ. Αυτό είναι το χρέος μου ως άνδρας. Πρέπει να μιλήσω για τις καταστροφικές συνθήκες που βρίσκεται η Μαριούπολη, η οποία φιλοξενεί πολλούς Έλληνες ομογενείς. Η πόλη περικυκλώθηκε από τους Ρώσους ναζιστές και σχεδόν καταστράφηκε».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο «Αναστάσιος» ο οποίος επίσης αυτοσυστήθηκε.

«Λέγομαι Αναστάσιος. Ακούστε την έκκληση που σας απευθύνουμε. Δεν υπάρχει κανένας να τους βοηθήσει. Μπορείτε να μιλήσετε και να δώσετε βοήθεια στη Μαριούπολη» είπε μεταξύ άλλων ο δεύτερος στρατιώτης των ουκρανικών δυνάμεων.

 

Πηγη: enikos.gr 




Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα ΝΕΟΤΕΡΑ...

[recent][timeline]

[facebook][blogger]

iThessaly

{picture#YOUR_PROFILE_PICTURE_URL} iThessaly.gr | Η Ενημέρωση σου από το ΚΕΝΤΡΟ της Ελλάδας {facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}
Από το Blogger.