Ο πρέσβης των ΗΠΑ Geoffrey Pyatt αποθεώνει τα Τρίκαλα


Λίγο πριν μετατεθεί από την Ελλάδα, ο επί 5,5 χρόνια πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα μας αποθέωσε σε ομιλία του τον Δήμο Τρικκαίων και τον Δήμαρχο, Δημήτρη Παπαστεργίου, κλείνοντας έναν κύκλο που άνοιξε το 2017.

 
Μιλώντας στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου Πόλεων Νοτιοανατολικής Ευρώπης με θέμα τις πόλεις του μέλλοντος, ο κ. Πάιατ στήριξε τμήμα της ομιλίας του στις καινοτομίες που υλοποιούνται στον Δήμο Τρικκαίων. Τις καινοτομίες αυτές γνώρισε κατά την επίσκεψή του στα Τρίκαλα πριν 5 χρόνια (20 Μαρτίου 2017), τονίζοντας στην ομιλία του ότι ήταν «έκπληξη, αλλά ταυτόχρονα και πηγή ενθουσιασμού», καθώς γνώρισε «έναν νέο Δήμαρχο, τον υπέρμαχο της καινοτομίας, τον κ Δημήτρη Παπαστεργίου».


Αναφέρθηκε στη στήριξη του κ. Παπαστεργίου και συνολικά του Δήμου στην πρωτοβουλία Code Girls, που αφορούσε στην προώθηση κοριτσιών με δεξιότητες στους υπολογιστές.
Το τρίτο σημείο, στο οποίο εστίασε ο κ. Pyatt, ήταν η ποδηλατοβόλτα που πραγματοποίησε με τον Δήμαρχο εκείνη την ημέρα, από την οποία διαπίστωσε την «αλληλεπίδραση (του Δημάρχου) με τους πολίτες και στην αφοσίωσή του στο να καταστήσει τη δημοκρατική διακυβέρνηση, λειτουργική για τους κατοίκους».

 
Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες μετά, ο κ. Payatt σε άρθρο του στην «Καθημερινή» αναφέρθηκε στην «Έξυπνη Πόλη» των Τρικάλων και το Μέλλον της Ελλάδας». 


Δείτε το σχετικό βίντεο στη διεύθυνση

https://www.youtube.com/watch?v=Ky4s9mQLwaY