Σχολεία: Ποιοι μαθητές θα κάνουν self test – Τι ισχύει σε περίπτωση κρούσματος



Τέλος και επισήμως μετά τις διακοπές του Πάσχα τα self test για τους μαθητές στα σχολεία.

Όπως γνωστοποίησε κατά τη συνέντευξη Τύπου, η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου “Όταν επιστρέψουν τα παιδιά, οι μαθητές στο σχολείο μετά τις διακοπές του Πάσχα δεν θα υποχρεούται πια σε τακτικό προσυμπτωματικο αυτοδιαγνωστικό έλεγχο με την χρήση των self test “.

Ωστόσο την ίδια στιγμή επεσήμανε ότι ” ο έλεγχος θα είναι στοχευμένος μόνο στα παιδιά με συμπτώματα “.

Και συνέχισε λέγοντας ότι “τα μέτρα περιορισμού στο σχολικό περιβάλλον θα περιλαμβάνουν τη συστηματική χρήση της μάσκας, τον καλό αερισμό των χώρων , των τάξεων και την υγιεινή των χεριών θα συνεχίσουν να ισχύουν. Ο καλός καιρός βοηθάει έτσι ώστε όταν γυρίσουν πίσω τα παιδιά στο σχολείο, τα παράθυρα των τάξεων να παραμένουν ανοιχτά συνεχώς”.

Τι ισχύει σε περίπτωση κρούσματος

Επίσης ξεκαθάρισε ότι ” όλα τα μέτρα σχολαστικής ιχνηλάτησης των επαφών, επιβεβαιωμένου κρούσματος θα συνεχίσουν να ισχύουν. Στην περίπτωση δηλαδή που έχουμε  ένα παιδί να διαγιγνώσκεται με COVID ανεξάρτητα από πού κόλλησε στο σχολείο ή σε κάποια άλλη δραστηριότητα, θα εφαρμόζεται άμεσα έλεγχος σε όλους τους μαθητές με τη χρήση 2 διαγνωστικών τεστ, την πρώτη και την τέταρτη μέρα μετά τη διάγνωση του κρούσματος “.


Πηγη: enikos.gr



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr