ΣΘΕΒ: Webinar «Εξοικονόμηση ενέργειας με κινητήρες υψηλής ενεργειακής απόδοσης»


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το webinar από τον ΣΘΕΒ σε συνεργασία με το Kafkas Institute με θέμα: «Εξοικονόμηση ενέργειας με κινητήρες υψηλής ενεργειακής απόδοσης»

Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και το Kafkas Institute πραγματοποίησαν webinar την Πέμπτη 7 Απριλίου, με θέμα: «Εξοικονόμηση ενέργειας με κινητήρες υψηλής ενεργειακής απόδοσης».

Αφορμή για την πραγματοποίηση του webinar ήταν η σημαντική αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας η οποία κάνει επιτακτική την ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας σε βιομηχανίες και κτίρια. Πολύ μεγάλο ποσοστό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας αφορά στη λειτουργία ηλεκτρικών κινητήρων.

Τα στελέχη των επιχειρήσεων ενημερώθηκαν για τα πρότυπα ενεργειακής απόδοσης κινητήρων, την ισχύουσα νομοθεσία ενώ παρουσιάστηκαν παραδείγματα εξοικονόμησης ενέργειας με την αντικατάσταση των κινητήρων με νέους ενεργειακά αποδοτικότερους με στόχο την εξομάλυνση του ενεργειακού κόστους.

Εισηγητές του webinar ήταν οι: 

  • Κανελλάκης Κωνσταντίνος, Industry & Marine manager at KAFKAS S.A.

  • Γκιόκας Χρήστος, Motion & Drives Senior Engineer at KAFKAS S.A.

  • Παπαϊωάννου Κατερίνα, Motion & Drives Engineer


Ο ΣΘΕΒ και το Kafkas Institute μέσω του webinar εγκαινιάζουν την συνεργασία του και προγραμματίζουν εκπαιδευτικά προγράμματα που θα καλύψουν τις ανάγκες των επιχειρήσεων και των στελεχών αυτών.