Τέλος η χρήση μάσκας από 1η Ιουνίου: Ποιοι εσωτερικοί χώροι εξαιρούνται – Τι είπε ο Θάνος Πλεύρης για τα σχολεία



Την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης της προστατευτικής μάσκας για τον κορονοϊό σε όλους τους χώρους από 1η Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, εξαιρούνται τα νοσοκομεία, οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και οι αστικές συγκοινωνίες (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ), ενώ για τις σχολικές μονάδες θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

«Αποφασίζουμε ότι από 1 Ιουνίου 2022 έως και 15 Σεπτεμβρίου 2022 αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκα σε όλους τους χώρους, εξωτερικούς και εσωτερικούς. Σε αυτούς σε αυτούς τους χώρους τα αεροπλάνα και οι υπεραστικές συγκοινωνίες που υπάρχουν αριθμημένες θέσεις, όπως είναι τα τρένα και τα ΚΤΕΛ» ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης.

Και συνέχισε: «Η άρση της χρήσης μάσκας αφορά και στους εργαζομένους σε όλους αυτούς τους χώρους. Η υποχρεωτικότητα στα Νοσοκομεία, στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, και στις συναφές δομές  καθώς επίσης και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου, όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το Μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ»

«Για τις εκπαιδευτικές δομές και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα υπάρξει νεότερη εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων σε συνεδρίαση που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

«Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο, ωστόσο παραμένει η προτροπή και η σύσταση ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα σε όλους αυτούς του χώρους, και ιδίως από τον πληθυσμό, ο οποίος ανήκει στις ευάλωτες ομάδες» κατέληξε ο Θάνος Πλεύρης.

 


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr