Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Καταδικάστηκε ομόφωνα σε ισόβια, 11 χρόνια και 6 μήνες



Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία της Καρολάιν επέβαλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του, στα Γλυκά Νερά.

Επιπλέον, ομόφωνα του επέβαλε ποινή κάθειρξης 11 ετών και 6 μηνών για τη θανάτωση του σκύλου της οικογένειας, καθώς και τα πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης και της ψευδούς καταγγελίας.

Το δικαστήριο του επέβαλε και συνολική χρηματική ποινή 21.000 ευρώ.

Κανένα ελαφρυντικό στον συζυγοκτόνο, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε το enikos.gr, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος να καταδικαστεί σε ισόβια και 10 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση των Γλυκών Νερών. Το δικαστήριο απέρριψε, επίσης, τη χορήγηση των ελαφρυντικών της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και του προτέρου σύννομου βίου, που αιτήθηκε ο κατηγορούμενος.

«Αναφορικά με το ελαφρυντικό του σύννομου βίου το δικαστήριο έλαβε υπόψη του τα κριτήρια που τίθενται με την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Επιπλέον, το δικαστήριο εκτιμά ότι η αγορά του οικοπέδου εξ ολοκλήρου στο όνομα του, αν και είχαν καταβληθεί χρήματα από τους γονείς της Καρολάιν, είναι πράξη που δεν θεωρείται έντιμη» είπε η πρόεδρος.

Για το δεύτερο ελαφρυντικό το δικαστήριο έλαβε υπόψη του ότι στις 37 ημέρες μετά τη διάπραξη του αδικήματος, αλλά και πως ένας χρόνος από την τέλεση του αδικήματος είναι μικρό χρονικό διάστημα να αποδειχθεί η μεταστροφή του. Δεν μας προσκομίστηκε έγγραφο από τις φυλακές ότι δεν έχει διαπράξει πειθαρχικό παράπτωμα» ανέφερε η Πρόεδρος του δικαστηρίου.

«Για ανθρωποκτονία από πρόθεση ζήτω την επιβολή ισόβιας κάθειρξης. Για τη θανάτωση του ζώου κάθειρξη 10 ετών και χρηματική 400 μονάδων με ποινή 50 ευρώ ημερησίως. Ένα έτος φυλάκιση για ψεύδη κατάθεση και χρηματική ποινή 360 μονάδων επί 10 ευρώ ημερησίως και για την τέταρτη πράξη φυλάκιση ενός έτους» είπε η εισαγγελέας.

Εισαγγελέας της έδρας: “Ήταν ειδεχθή και σκληρά εγκλήματα”

Όπως μετέδωσε η Άννα Κανδύλη, νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πρότεινε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ζήτησε να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής διαγωγής μετά την πράξη.

Όπως όμως είπε η εισαγγελική λειτουργός:

«… Είχε όντως μια εξέχουσα επαγγελματική και μια καλή οικογενειακή ζωή. Θεωρώ υπερβολή να λέμε τα εγκλήματα που τέλεσε μια «παραφωνία» στη ζωή του. Ήταν ειδεχθή και σκληρά εγκλήματα. Τι να το κάνω να ακούω ότι είχε ασφαλίσει τη γυναίκα του, όταν τη σκότωσε;… Στην υπόθεση που εξετάζαμε είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι δεν πρέπει να του χορηγηθούν ελαφρυντικά. Θεωρώ αδιανόητο να στηρίξει το δικαστήριο ελαφρυντικές περιστάσεις επειδή ήταν καλός με την οικογένεια του, την οποία στο τέλος εξόντωσε».

Σχετικά με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, σχολίασε: «Φαντάζομαι θα τηρεί τους κανόνες, αλλά δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μετέπειτα καλή συμπεριφορά σε μόλις 12 μήνες».

Λίγο πριν, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο καταδίκασε ομόφωνα τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για ανθρωποκτονία από πρόθεση της Καρολάιν Κράουτς, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, έπειτα από μία διάσκεψη σχεδόν δύο ωρών. Το δικαστήριο τον καταδίκασε, επίσης, για θανάτωση ζώου συντροφιάς και για τα πλημμελήματα της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση και για ψευδείς καταγγελίες.

Ούτε, όμως, η ετυμηγορία της ελληνικής Δικαιοσύνη κατάφερε να προκαλέσει μία αντίδραση από την πλευρά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος παρέμεινε ανέκφραστος στα όσα εκφώνησε η πρόεδρος του δικαστηρίου.


Πηγη: enikos.gr


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr