Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στη Διεθνή Διάσκεψη Δημάρχων στην Στουτγκάρδη


Ο Δήμος Λαρισαίων συμμετέχει στη Διεθνή Διάσκεψη  ACT Now Mayors’ Conference που οργανώνεται από το Ινστιτούτο Innovation in Politics στην Στουτγκάρδη Γερμανίας από 08.05.2022 έως 10.05.2022.

Η συμμετοχή του Δήμου είναι συνέχεια της σημαντικής δουλειάς που έχει προηγηθεί από την ομάδα του τριήμερου εργαστηρίου Local Lab #actnowlocal με θέμα την εφαρμογή του ΣΒΑΚ στην πόλη και τις επιπτώσεις των αλλαγών στους κατοίκους, που πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 14 Νοεμβρίου 2021 στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ. 18 τοπικά εργαστήρια πόλεων από την Ευρώπη, την Ασία και τη Β. Αφρική εργάστηκαν ομαδικά πάνω σε μια πρόκληση που αντιμετωπίζει η πόλη τους και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν διαδικτυακά με ειδικούς επαγγελματίες που παρουσίασαν καλές πρακτικές και έδωσαν χρήσιμη καθοδήγηση και τεχνογνωσία..

Η ομάδα της Λάρισας με ενθουσιασμό και δημιουργική διάθεση για τρεις μέρες ανέπτυξε έναν εποικοδομητικό διάλογο μέσα σε ένα συνεργατικό κλίμα για το θέμα της εφαρμογής του ΣΒΑΚ και συνομίλησε διαδικτυακά με τον Paweł Jaworski, ειδικό στην πειραματική αστικοποίηση (experimental urbanism) και την Jarmila Fekiacova, project manager.

Το Δήμο θα εκπροσωπήσει ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης, κος Δημήτρης Δεληγιάννης και εκ μέρους της ομάδας του Local Lab  θα συμμετέχει η κα Ευαγγέλου Εύη.



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr