Ποινικό δικαστήριο σε επιχείρηση εστίασης στα Τρίκαλα για τα πνευματικά δικαιώματα!


Στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Τρικάλων έφτασε σήμερα Τρίτη 17 Μαϊου 2022, καταγγελία εκπροσώπου της Ένωσης Δικαιούχων Έργων Μουσικής ΕΔΕΜ, σε κεντρική και μια από τις γνωστότερες επιχειρήσεις εστίασης της πόλης των Τρικάλων.

Πιο συγκεκριμένα η επιχείρηση μετέδιδε ρεπερτόριο ξένο και ελληνικό και δεν είχε λάβει την υποχρεωτική από τον νόμο άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικής της ΕΔΕΜ.

Η έδρα του δικαστηρίου ανέφερε στον δικηγόρο του κατηγορουμένου πως είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει στην εξόφληση του ποσού, προκειμένου να λάβει την άδεια μουσικής της ΕΔΕΜ. Εδώ να θυμίσουμε πως η κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Έρχεται μπαράζ νομικών ενεργειών

Η ΕΔΕΜ μετά από μια μεγάλη περίοδο “χάριτος” κυρίως λόγω κορωνοϊού, ξεκινά τα ποινικά δικαστήρια καθώς και τις αυτόφωρες διαδικασίες σε όλους τους νομούς της χώρας σε επιχειρήσεις που μεταδίδουν μουσική ή έχουν τηλεόραση στους χώρους τους.

Ήδη, όπως δημοσιεύτηκε σε αρκετά ειδησεογραφικά ΜΜΕ, ξεκίνησαν τα αυτόφωρα σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της ηπειρωτικής Ελλάδας και θα ακολουθήσουν αντίστοιχες νομικές ενέργειες στα νησιά εν όψει καλοκαιρινής περιόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα διενεργούνται έλεγχοι από κλιμάκια της ΕΔΕΜ σε όλη την Ελλάδα και από την Αστυνομία κατόπιν καταγγελίας της ΕΔΕΜ.

Γι’ αυτό συνιστάται προσοχή από όλους τους επαγγελματίες να μη βρεθούν σε δυσάρεστη θέση.