“Πράσινο φως” για γάμους ομόφυλων ζευγαριών – Στην τελική ευθεία το σχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης



“Πράσινο φως” για γάμους ομόφυλων ζευγαριών αναμένεται να δώσει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, το δικαίωμα να πραγματοποιούν πολιτικό γάμο άτομα του ίδιου φύλου εξετάζει πολύ σοβαρά η κυβέρνηση.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση έχει καταρχήν υιοθετήσει το σχετικό αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ωστόσο καθυστερεί η θέσπιση διότι δεν έχουν κατασταλάξει ακόμα οι νομικοί που ασχολούνται με τη ρύθμιση, με το θέμα των συγγενικών δικαιωμάτων που θα απορρέουν από γάμους αυτής της μορφής.

Επίσης απαιτείται και σοβαρή νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να  παρακαμφθεί η υπ’ αριθμ.1428/2017 απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία κρίθηκε ανυπόστατος ο πολιτικός γάμος μεταξύ των προσώπων του ίδιου φύλου.

Το δικαστήριο είχε επικυρώσει σχετική απόφαση του Εφετείου Δωδεκανήσου. Όπως αναφερόταν μεταξύ άλλων στη συγκεκριμένη  απόφαση “υπό το κρατούν νομικό καθεστώς στην Ελλάδα δεν νοείται πολιτικός γάμος  μεταξύ ομοφύλων, είναι δε το έτερο το ζήτημα, αν υφίσταται  ανάγκη σχετικής νομοθετικής ρυθμίσεως όπως έχουν  πράξει αρκετές ευρωπαϊκές χώρες”. ( To Eφετείο Δωδεκανήσου είχε ακυρώσει γάμο  δύο ατόμων του ίδιου φύλου που είχε τελεστεί στο δημαρχείο  της Τήλου). 

Οι πληροφορίες αναφέρουν  ότι το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης  είχε ζητήσει τη βοήθεια του αντίστοιχου υπουργείου της Γαλλίας, όπου όχι μόνο επιτρέπεται ο πολιτικός γάμος μεταξύ των ατόμων του ίδιου φύλου αλλά και τους αναγνωρίζονται και πλήρως ίσα δικαιώματα σε σχέση με τα παιδιά που θα αποκτηθούν από το ζευγάρι.


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr