Νίκος Ανδρουλάκης: “Το κόστος ζωής για εκατομμύρια Έλληνες πολίτες είναι πια ανυπόφορο” – Τι απαντά η ΝΔΤα βέλη του κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για το ζήτημα της ακρίβειας, έστρεψε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχε με πολίτες και καταστηματάρχες, στο εμπορικό κέντρο του Περιστερίου.

Οι επαφές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πυκνώνουν με παράγοντες της αγοράς για το κύμα ακρίβειας που δυσκολεύει όλο και περισσότερες κοινωνικές ομάδες. Μετά την παρέμβασή του το Σάββατο το βράδυ, ο κ. Ανδρουλάκης, επισκέφθηκε μαζί με τη βουλευτή Δυτικής Αθήνας, Νάντια Γιαννακοπούλου, τον Μιχάλη Καρχιμάκη και τοπικά στελέχη το Περιστέρι.

Συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες και άκουσε την αγωνία τους για το αυξημένο κόστος διαβίωσης και το κύμα ακρίβειας, που απομειώνει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

«Οι ολιστικές φιλοσοφικές αναζητήσεις του κ. Μητσοτάκη δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια. Το κόστος ζωής για εκατομμύρια Έλληνες πολίτες είναι πια ανυπόφορο» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Επεσήμανε, επιπλέον, ότι «καταγράφεται ράλι αυξήσεων στις τιμές ενέργειας. Είμαστε πάνω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε επίπεδο ανατιμήσεων και πληθωρισμού. Το κόστος ζωής αυξάνει ραγδαία λόγω των υψηλών ενοικίων και των ιδιωτικών δαπανών για την υγεία».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε τις προτάσεις του Κινήματος για επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας, μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων ώστε να αποκτήσουμε μία οικονομία ανθεκτική και μία κοινωνία που μπορεί να αντέξει.

«Οι προτεραιότητες όμως της ΝΔ είναι εντελώς διαφορετικές. Επί της ουσίας κερδοσκοπούν οι λίγοι εις βάρος εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών. Αυτή η πολιτική του Πόντιου Πιλάτου από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη είναι καταστροφική και στις επόμενες εκλογές ο ελληνικός λαός θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στηρίζοντας μία προοδευτική σοσιαλδημοκρατική δύναμη, που έχει πρόγραμμα αντιμετώπισης όλων των μεγάλων ζητημάτων της χώρας και βέβαια της αύξησης των κοινωνικών ανισοτήτων. Είναι προτεραιότητά μας με λόγο ουσιαστικό, προοδευτικό και ρεαλιστικό να απαντήσουμε σε όλες αυτές τις σύγχρονες προκλήσεις και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

ΝΔ: Ο κ. Ανδρουλάκης αντί να προσπαθεί συνεχώς να πατάει σε δύο βάρκες, οφείλει να παίρνει καθαρή θέση

Οι δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ που τον κατηγορεί ότι “αντί να προσπαθεί συνεχώς να πατάει σε δύο βάρκες, οφείλει να παίρνει καθαρή θέση”.

“Ο κ. Ανδρουλάκης, αντί να ακολουθεί τον μηδενιστικό αντιπολιτευτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι ανέχεται την κερδοσκοπία κι ότι ακολουθεί πολιτική Πόντιου Πιλάτου, καλό είναι να εξηγήσει στους πολίτες γιατί το κόμμα του ψήφισε «παρών» στην φορολόγηση του 90% των υπερεσόδων, των εταιρειών ενέργειας, που είναι μακράν ο υψηλότερος φόρος τέτοιου είδους στην Ευρώπη. Αν η επιλογή του «παρών», δεν είναι ο ορισμός της τακτικής του Πόντιου Πιλάτου, τότε τι είναι;” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ και συμπληρώνει “ο κ. Ανδρουλάκης αντί να προσπαθεί συνεχώς να πατάει σε δύο βάρκες, οφείλει να παίρνει καθαρή θέση”.


Πηγη: enikos.gr


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr