Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των φορέων στη συνάντηση για “Λάρισα - Πόλη που Μαθαίνει”


  • Περισσότεροι από 100 φορείς συμμετείχαν στην συνάντηση για τη συνδιαμόρφωση του τοπικού σχεδίου για μια Κοινωνία Μάθησης 


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες 23 Ιουνίου 2022 η εκδήλωση-συνάντηση της διευρυμένης επιτροπής “Λάρισα-Πόλη που Μαθαίνει” με τη συμμετοχή πάνω από 100 φορέων συλλόγων, επιστημονικών ενώσεων και εθελοντικών οργανώσεων.  


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από 2 δύσκολα χρόνια υγειονομικής κρίσης και πανδημίας, με σκοπό τη συνδιαμόρφωση του σχεδίου δράσης της “Πόλης που Μαθαίνει” και του Πανεπιστημίου των Πολιτών για τα έτη 2022 - 2023. Το Σχέδιο Δράσης αφορά σε προγράμματα και κοινές δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν με βάση τις ανάγκες των πολιτών και προωθούν τη διά βίου μάθηση στην πόλη, την εξωστρέφεια, τη δικτύωση και τις συνέργειες.


Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, τονίζοντας ότι η πόλη είναι οι άνθρωποί της και ότι η συνεργασία του Δήμου και των φορέων της τοπικής κοινωνίας συνδιαμόρφωσαν την «Πόλη που Μαθαίνει». Χαιρέτισαν επίσης ο Αντιδήμαρχος επιχειρησιακού σχεδιασμού και τεχνικών έργων, Γεώργιος Σούλτης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Σωτήρης Βούλγαρης και η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αικατερίνη Καραγιώργου. 


Στην εκδήλωση συμπεριλήφθησαν σύντομες εισηγήσεις από τους Αλέξη Κόκκο, ομότιμο καθηγητή εκπαίδευσης ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Δημήτρη Δεληγιάννη, Αντιδήμαρχο Διοίκησης, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, και Φωτεινή Μυσιρλή, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας. Σημαντικό στοιχείο της διαδικασίας ήταν η πραγματοποίηση εργαστηρίων, όπου οι φορείς, σε ένα πλαίσιο δημοκρατικού διαλόγου, είχαν τη δυνατότητα να δουλέψουν ομαδικά, να ανταλλάξουν ιδέες και να συζητήσουν πιθανές προτάσεις για νέες δράσεις και συνεργασίες.


Την εκδήλωση συντόνισε η Διευθύντρια Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων κα. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, ενώ την ευθύνη για τη διοργάνωση και υλοποίησή της είχε το Τμήμα Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων.



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr