Τελετή αποφοίτησης για μαθητές τρίτης ηλικίας από το Δήμο Λαρισαίων!Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 η εκδήλωση - τελετή λήξης και απονομής βεβαιώσεων  στους συμμετέχοντες των προγραμμάτων  “Νέες τεχνολογίες-εκμάθηση Η/Υ και Τρίτη Ηλικία” και “Ομάδες επικοινωνίας ατόμων τρίτης ηλικίας - Μεγαλώνω και αλλάΖΩ!”. 
Στην εκδήλωση που διοργάνωσε και επιμελήθηκε η Διεύθυνση Παιδείας της Αντιδημαρχίας Διοίκησης, Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης, 120 περίπου επιτυχόντες των προγραμμάτων παρέλαβαν μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης τις βεβαιώσεις επιτυχούς ολοκλήρωσης.


Η εκδήλωση υλοποιήθηκε  στο φιλόξενο χώρο του πάρκου καινοτομίας JOIST και οι συμμετέχοντες δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τα μαθήματα υπολογιστών και από το πρόγραμμα των ομάδων επικοινωνίας, εκφράζοντας την ελπίδα να συνεχιστούν και από Σεπτέμβριο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον λαϊκό τεχνίτη κο Κώστα Γκιόλβα για την πολυετή καλλιτεχνική του προσφορά στην πόλη.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η χορωδία ΕΥΕΣΤΩ, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Κωνσταντίνου Μάτη πλαισίωσε μουσικά την εκδήλωση ενώ στο πιάνο συνόδευσε η μουσικός Έφη Φαρμάκη. 

Στο τέλος της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες απόλαυσαν ελαφρύ γεύμα και ποτό.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος  Διοίκησης, Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης κος Δημήτρης Δεληγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κος Σωτήρης Βούλγαρης, η Διευθύντρια Παιδείας κα Σταυρούλα Μπαξεβάνου και η Διευθύντρια Πρόνοιας κα Έφη Ζιώγα.
Το πρόγραμμα εκμάθησης Η/Υ υλοποιείται τα τελευταία 5 χρόνια από το Πανεπιστήμιο των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τα ΚΑΠΗ, είναι το μοναδικό ανάλογο πρόγραμμα Δήμου στη χώρα και μέχρι τώρα έχουν εκπαιδευτεί πάνω απο 700 συμπολίτες μας. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση βραβεύτηκαν οι εκπαιδευόμενοι της ακαδημαϊκής χρονιάς 2021-2022.


Ο Δήμος Λαρισαίων, στο πλαίσιο του προγράμματος “Λάρισα - Πόλη που Μαθαίνει”,  δημιουργεί ευκαιρίες μάθησης και επικοινωνίας που ζωντανεύουν το ενδιαφέρον για τη ζωή και έχουν στόχο στην κοινωνικοποίηση, ενεργοποίηση και ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης των ατόμων τρίτης ηλικίας.

Νέο εμπλουτισμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάζεται από το Σεπτέμβριο.


Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr