Κακοκαιρία Genesis: SMS με ισχύ 24ωρου για ακραία φαινόμενα – Πού υπάρχει κίνδυνος για πλημμύρεςΕπικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν σε μεγάλο τμήμα της χώρας, από σήμερα Πέμπτη 9 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 13 Ιουνίου, με βάση την τελευταία πρόγνωση της ΕΜΥ, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις αρμόδιες Αρχές. Όπως εξήγησε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου η κακοκαιρία Genesis θα φέρει μία ατμοσφαιρική διαταραχή που φαίνεται να είναι σημαντική. Για τον λόγο αυτό θα σταλεί και προειδοποιητικό μήνυμα με συστάσεις προς τους πολίτες.

Τα πιο επικίνδυνα φαινόμενα με ραγδαίες βροχές και καταιγίδες εντοπίζονται χρονικά στο 24ωρο της Παρασκευής στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα, την δυτική Πελοπόννησο, την Μακεδονία, την Θράκη και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Θα επηρεαστούν, επίσης, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά και η Βόρεια Εύβοια.

Αιφνίδιες πλημμύρες μπορεί να σημειωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως στη δυτική Στερεά, σε ορισμένα νησιά του Ιονίου, τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, την Πιερία αλλά και τις Σποράδες. Ειδικά στη Θεσσαλία αναμένονται βροχοπτώσεις με μεγάλη διάρκεια, όπως προειδοποίησε. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ήδη ενημερωθεί και “είμαστε όλοι σε επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων”.

Ανέφερε, επίσης, ότι θα σταλεί προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του “112” με ισχύ τις επόμενες 24 ώρες. Στο sms θα υπάρχει η αυστηρή σύσταση να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Ο ΓΓ της Πολιτικής Προστασίας επανέλαβε την σύσταση οι πολίτες να μην διασχίζουν χειμάρρους, ρέματα και δρόμους που έχουν πλημμυρίσει και την σύσταση να ενημερώνονται για τις εξελίξεις.
Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr