Δήμος Λαρισαιων: Δράσεις του προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη»


«Παίζουμε Δημοτικό συμβούλιο;»


Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν την  Πέμπτη  οι μικροί κατασκηνωτές του προγράμματος “Κατασκήνωση στην Πόλη” στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων. 

Ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης κ. Δημήτρης Δεληγιάννης υποδέχτηκε τους μικρούς κατασκηνωτές και τους μύησε στη δημοκρατική διαδικασία σύγκλησης ενός Δημοτικού Συμβουλίου. Τα παιδιά έλαβαν θέση στα έδρανα των δημοτικών συμβούλων, όρισαν Δήμαρχο, Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Γραμματέα και συζήτησαν προτάσεις και θέματα της ημερήσιας διάταξης με προτεραιότητα τα χαμόγελα, το περιβάλλον, τους ποδηλατόδρομος και την ακρίβεια.


Ήταν εντυπωσιακό το ενδιαφέρον των παιδιών και η ενεργητική συμμετοχή τους στη δημοκρατική διαδικασία. Οι μικροί δημοτικοί σύμβουλοι ενθουσιασμένοι με την εμψύχωση του Αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Δεληγιάννη, εξέφρασαν με επιχειρήματα τις απόψεις τους, ακολούθησαν όλες τις τυπικές διαδικασίες και μετά τη ληξη της συνεδρίασης συνάντησαν και παρέδωσαν στον δήμαρχο Λαρισαίων κύριο Απόστολο Καλογιάννη τις προτάσεις τους.


Στη προσομοίωση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα παιδιά του προγράμματος Κατασκήνωση στην Πόλη συμμετείχε με ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις η Διευθύντρια Παιδείας, κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου.


Τα παιδιά μαζί από τις όμορφες αναμνήσεις πήραν μαζί τους καραμέλες και ένα δροσερό παγωτό!



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr