Επιστροφή Ερντογάν στις προκλήσεις: "Καμία συνάντηση με τον Μητσοτάκη αν δεν συνέλθει"



Νέο «κρεσέντο» προκλητικών δηλώσεων για την Ελλάδα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επιστρέφοντας από τη Μαδρίτη, όπου συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, είπε στις συζητήσεις του με δημοσιογράφους αναφερόμενος στον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι «η στάση του ατόμου που βρίσκεται στην ηγεσία της Ελλάδας έχει ήδη φανερωθεί».

Αποκάλυψε ότι έγιναν προσπάθειες διαμεσολάβησης από ηγέτες χωρών- μελών του ΝΑΤΟ προκειμένου να υπάρχει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έστω έως το τέλος του έτους.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε ξανά στα περί στρατιωτικοποίησης νησιών και παραβιάσεων από την πλευρά της Ελλάδας, μιλώντας για βήματα που καταδεικνύουν ότι η Αθήνα «δεν έχει καλές προθέσεις».

Και τους είπαμε: Συγγνώμη, δεν έχουμε χρόνο γι’ αυτή τη συνάντηση στην παρούσα φάση… Γιατί είναι προφανές πως αυτή τη στιγμή στρατιωτικοποιούν τα νησιά. Από την άλλη, παραβιάζουν συνεχώς τον εναέριο χώρο μας. Αυτός που θα ευθυγραμμιστεί τώρα μαζί μας, θα μας προκαλέσει παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο μας; Και στα νησιά, προσπαθεί να μας δώσει σήμα και από εκεί, χτίζοντας τσιμεντένια καταφύγια και σκάβοντας λάκκους. Δεν έχει καλές προθέσεις. Δεν θα έκανε αυτά τα βήματα αν είχε καλές προθέσεις».

«Εφόσον τα έχει κάνει όλα αυτά, λυπάμαι, δεν μπορούμε και δεν θα πραγματοποιήσουμε τη Σύνοδο του Στρατηγικού Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου, μία φορά φέτος. Και θα πρέπει τώρα να περιμένει τις εξελίξεις στην Τουρκία. Αφήστε τον να συμμαζευτεί. Αν δεν συνέλθει, δεν είναι δυνατόν να συναντηθούμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Πηγη: enikos.gr


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr